Riječka eko akcija na Biviju: Od izvora do mora

  U subotu 6. svibnja od 9.00 sati, svi zainteresirani građani mogu se pridružiti velikoj ekološkoj akciji na Biviju koja održava u sklopu projekta „Od izvora do mora“.

U ekološkom projektu „Od izvora do mora“, ove godine sudjeluje 28 hrvatskih gradova među kojima je i Rijeka.U Rijeci će se eko akcija provoditi u subotu, 6. svibnja, a okupljanje sudionika je od 9.00 sati na Biviju. Čistit će se i uređivati prostor uz more, od kolnog ulaza na plažu Kostanj do tunela za plažu južno od „s“ zavoja.

Uz građane, u eko akciji sudjeluju Upravni odjel za komunalni sustav i promet Grada Rijeke, Planinarsko društvo Kamenjak i KD Čistoća d.o.o. Za sve sudionike akcije osigurane su radne rukavice.

Ovogodišnja novina projekta „Od izvora do mora“ je sadnja drveća u urbanim sredinama s ciljem jačanja apsorpcije ugljikova dioksida te snižavanja temperature zraka. Projekt je za kupnju sadnica drveća za urbano pošumljavanje osigurao nagradni fond, a najuspješnije akcije birat će se prema broju okupljenih volontera te količini prikupljenoga otpada.

Projekt „Od izvora do mora“ 2018. godine je pokrenula Coca-Cola u suradnji s vladinim institucijama i udrugama civilnoga društva. 2021. godine projektu se kao partner pridružio i Jutarnji list, a od 2022. godine i Konzum.