Riječka premijera Evite, pogledajte kako je protekla generalna proba

HNK Ivana pl. Zajca uprizorit će život kontroverzne Evite Peron. Obje premijere su rasprodane. Ovdje možete pogledati dio generalne probe…

evita

 

Suradnja: HNK Ivana pl. Zajca i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu

Hrvatska drama u suradnji s Operom, Baletom i Talijanskom dramom HNK Ivana pl. Zajca

Nakon hita „Sunset Boulevard“, sve kreativne snage riječkog Kazališta prvi put u Hrvatskoj postavljaju i mjuzikl „Evita“! Ulogu Evite igrat će izvrsne Leonora Surian Popov i Elena Brumini, a režije će se prihvatiti Argentinka Renata Carola Gatica, pod dirigentskom palicom i u prepjevu maestra Igora Vlajnića. Nakon četrdeset godina iznimno uspješnog izvođenja na West Endu i Brodwayu, više od dvadeset nagrada, prijevoda na četrnaest jezika, filma s Madonnom u naslovnoj ulozi, „Evita“ je show koji ne želite propustiti. Ovaj mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera na scenu donosi životnu priču najvažnije žene latinoameričke povijesti, onu Evite Perón, te prati njezin život od mladosti, dolaska na vlast, humanitarnog rada, do smrti. Rođena u predgrađu Buenos Airesa, Evita Perón vrlo je rano prepoznala nepravdu u svom društvenom okruženju zbog čega je surađivala sa sindikatima, borila se za prava žena, osnovala fondaciju koja je pomogla siromašnima izgradivši tisuće domova i škola diljem Argentine te osigurala zdravstvenu zaštitu za najsiromašnije slojeve društva. Iako se uz nju vežu i brojne kontroverze, Evita Perón ostala je zapamćena kao političarka s izuzetnom karizmom i zvjezdanim statusom zbog čega je njezin život savršena inspiracija za veliku priču pretočenu u mjuzikl.

U predstavi sudjeluju članovi Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta HNK Ivana pl. Zajca i polaznici Riječkog kazališta mladih „Kamov” (dramski i plesno-baletni studio), te Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan” i Dječji zbor „Kap”.