Riječke košarkaške ekipe Osmo svjetsko čudo i FSV osigurale finale Plazma Sportskih igara

Ekipe Osmo svjetsko čudo i FSV putuju na državnu završnicu u Split

Kinder joy turnir u uličnoj košarci okupio je najbolje mlade košarkašice i košarkaše Rijeke i regije, a igrao se u 2 kategorije: djevojke 2007. godište i mlađe te dječaci 2007. godište i mlađi. Brojne talentirane košarkaške ekipe pretvorile su Rijeku u centar amaterske košarke u Hrvatskoj.

Pobjednici Kinder joy turnira u uličnoj košarci plasirali su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati početkom kolovoza u Splitu. Put u Split osigurale su ekipa FSV kod djevojaka , dok je kod dječaka slavila ekipa Osmo svjetsko čudo.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-edukativna manifestacija u Europi, a sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2023. godini održava se po 27. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 27 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su više od  2 milijuna djece i mladih.