Riječki beskućnici susreli su se danas s Papom Franjom u Asizu:Papa blagoslovio kamen temeljac budućeg Prihvatilišta

FB_IMG_1636736225293

Predstavnici Prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje” i Uličnih svjetiljki danas, kao jedini predstavnici iz Hrvatske, sudjelovali su  u programu obilježavanja Svjetskog dana siromaha i susreta s papom Franjom. Na susret uživo u Asizu pozvano je 15 delegacija iz cijelog svijeta. Riječka delegacija je otputovala s duhovnim asistentom FSR-a, gvardijanom i čuvarem Trsatskog svetišta fra Krunoslavom Kocijanom, a u toj grupi su i dvoje korisnika Prihvatilišta “Ruže sv. Franje”, troje predstavnika “Uličnih svjetiljki” i dvije članice FSR-a. 

 

Tijekom susreta sa Svetim Ocem predstavnici bratstva Papi su uručili dar – repliku slike Gospe Trsatske, u znak zahvalnosti za udijeljeni blagoslov kamena iz Porcijunkule, kojega su već prije toga nabavili. Taj kamen će postati kamen temeljac nove zgrade Prihvatilišta za beskućnike Ruže svetoga Franje u Rijeci koji će, nadaju se u bratstvu, u bliskoj budućnosti biti izgrađen. Bratstvu Trsat, koje ove godine slavi i 160 godina svoga postojanja, ovo je vrlo poseban i milosni događaj.

 

Sutra naše predstavnike čeka još jedan uzbudljivi dan – susret s provincijalom serafske provincije reda Male braće iz Umbrije, kojemu će također darovati dvije slike Gospe Trsatske – za njega i njegova tajnika, te jednu zavjetnu svijeću OFS-a Trsat. 

Također, jednu svijeću će, u znak zahvalnosti položiti na grob sv. Franje.