Riječki fotografski doajeni u Muzeju grada Rijeke

20220217_184852

 

Nedavno otvorena izložba „Hrvatski fotografi – zbirka Muzeja grada Rijeke“ ima i svoj popratni program. Njime se umijeće i umjetnost fotografije žele dodatni približiti domaćoj javnosti, uključujući način na koji funkcionira u našoj sredini. Prvi u nizu propratnih događanja bit će u četvrtak, 10. ožujka. U „Kockici“ Muzeja grada (Trg Riccarda Zanelle 1/1) toga nas dana očekuje susret sa šest riječkih fotografskih doajena. To su: Ante Škrobonja, Miljenko Smokvina, Petar Trinajstić, Ranko Dokmanović, Istog Duško Žorž i Egon Hreljanović.

 

Svaki od njih predstavit će u kraćim crtama svoj višegodišnji rad, projekcijom odabranih snimaka i osobnim viđenjem onoga što je taj rad obilježilo. Potom slijedi razgovor s autorima, kao prilika za postavljanje pitanja poput sljedećih – kako u sklopu izložbe stoje Riječani? Što je Rijeka dala hrvatskoj fotografiji? Kakav je nacionalni status riječkih fotografa?

 

Predstavljanje počinje u 19 sati. Izložba „Hrvatski fotografi“ otvorena je do 17. ožujka, a može se pogledati od utorka do petka 10-13 i 16-20 sati, te subotom 10-14 sati.