Riječki gradonačelnik uoči Božića posjetio riječkog nadbiskupa i trsatske franjevce

Susret u Riječkoj nadbiskupiji 1

 

Na poziv riječkog nadbiskupa msgr. Ivana Devčića gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski te predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, na tradicionalnom predbožićnom doručku čestitali su predstojeće blagdane.

Gradonačelnik Filipović podsjetio je kako je susret s predstavnicima Katoličke crkve u Rijeci dugogodišnja tradicija, koju rado nastavlja, kao priliku za sumiranje godine na izmaku te upućivanja najboljih želja za godinu koja je pred nama.

Nadbiskup Devčić naglasio je kako susret na Badnjak doživljava kao dokaz dobrih i lijepih odnosa između Grada Rijeke i Riječke nadbiskupije.

Goste su u sjedištu Riječke nadbiskupije uz nadbiskupa Devčića primili novi generalni vikar mons. Mario Tomljanović, bivši generalni vikar mons. Emil Svažić i kancelar vlč. Marko Gregić. Blagdanskom doručku prisustvovao je i bivši gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Predstavnici Grada Rijeke potom su posjetili Franjevački samostan na Trsatu gdje su ih dočekali gvardijan samostana fra Krunoslav Kocijan, vikar samostana fra Ivan Miklenić i đakon fra Antonio Kirin.