Rijeka

Radovi u KBC-u Rijeka: U bolnicu stižu frizeri, kozmetičari i ostale uslužne djelatnosti

U prizemlju glavne zgrade KBC-a na riječkom lokalitetu u tijeku su radovi na preuređenju. Ulazni dio dobiva rampu koja će ovu zgradu učiniti pristupačnijom osobama s invaliditetom. 
Kako nam je rekao  rukovoditelj Odjela građevinskog održavanja, Služba za tehničke poslove KBC-a Rijeka  Predrag Domijan radovi  će biti završeni koncem devetog mjeseca, a u tijeku je i unutarnje uređenje. Novi izgled dobit će prostor za prijem pacijenata, za naplatu usluga i ulazni dio koji će biti obložen novim drvenim panelima 

Pročitaj više

Krađe, drska krađa, razbojništvo – privedena dvojica počinitelja

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom počinitelja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela imovinskog kriminaliteta. Sumnjiče se za kaznena djela počinjena u razdoblju od 27. srpnja do 5. kolovoza ove godine na području Rijeke, i to otuđenje više parfema poznatih robnih marki iz trgovine, krađu mobitela, drsku krađu novčanika i razbojništvo na štetu vozača taksi vozila.

Pročitaj više

Sjećanje na Oluju:Mimohod svih ratnih postrojbi iz PGŽ

U Rijeci je obilježena 25. obljetnica Oluje: Na Korzu je održan mimohod svih ratnih postrojbi iz Primorsko goranske županije

Pročitaj više

Video Oluja na Kvarneru:Armadina bakljada na Krčkom mostu

Veličanstvenom bakljadom na Krčkom mostu Armada odala počast poginulim braniteljima.Upaljene su 222 baklje za 222 stradala hrvatska branitelja iz Primorsko goranske županije 

Pročitaj više

Travnjak stadiona HNK Rijeka proglašen najboljim u prošloj sezoni

Travnjak stadiona HNK Rijeka proglašen najboljim u Hrvatskoj u prošloj sezoni

U izboru godišnjih nagrada "Trofej nogometaša'", u organizaciji udruge Nogometni sindikat, Hrvatski nogometni klub Rijeka je slavio je u kategoriji najboljeg travnjaka.

Nagrada je došla u pravi trenutak s obzirom da je u nedjelju bila peta godina obljetnice od prve utakmice koju je Rijeka odigrala na Rujevici. Gostovala je Lokomotiva, a Rijeka je slavila 3:1.

Pročitaj više

Prirodoslovni muzej Rijeka partner na četiri EU projekta

Županijska ustanova Prirodoslovni muzej Rijeka partner je na četiri EU projekta: „LIKE – Život na krškom rubu“, „CLAUSTRA+  Prekogranična destinacija kulturnog i zelenog turizma Claustra Alpium Iuliarum“, „KRASn'KRŠ - Zaštita i valorizacija baštine te razvoj održivog turizma u prekograničnom krškom krajoliku“ i KTR „Putovima Frankopana.“  U sklopu njih, Muzej je proveo brojne aktivnosti.

Pročitaj više

JGL uložio 1,2 milijuna kuna u sveučilišni laboratorij

 

 

Temeljem dugogodišnjeg partnerstva u različitim znanstvenim, nastavnim i razvojnim aktivnostima, tvrtki JGL je Senat Sveučilišta u Rijeci dodijelilo status nastavne baze njihove sastavnice - Odjela za biotehnologiju. Novim oblikom suradnje će se aktivno promicati vrijednosti umrežavanja znanosti i gospodarstva, razvoja inovativnosti, transfera tehnologije, kao i znanja kroz program pametne specijalizacije, kako za studente biotehnologije, tako i za zaposlenike riječke tvrtke.

Pročitaj više

Istraživači iz Rijeke i Kragujevca razvijaju softver za predviđanje razvoja bolesti COVID-19

 

U Kragujevcu je medijima predstavljen znanstveni projekt i softver COVIDAi u čijem razvoju sudjeluju istraživački timovi Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Univerziteta u Kragujevcu. „COVIDAi“ će pomoću umjetne inteligencije moći predvidjeti razvoj bolesti kod pacijenata oboljelih od COVID-19.

 

Pročitaj više

Nectin Therapeutics-u, čiji je suvlasnik Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, odobrena investicija u iznosu od 6 milijuna dolara

 

Tvrtka za imuno-onkološku bioterapiju Nectin Therapeutics završila je prvi krug financiranja u iznosu od 6 milijuna USD koji je vodio investicijski fond aMoon. Nectin Therapeutics planira prikupiti ukupno 15 milijuna dolara u krugu financiranja.

 

Pročitaj više

Obavijest o mogućim prekidima u isporuci toplinske energije - toplana Gornja Vežica

 

 

Obavještavamo korisnike toplinske energije priključene na toplanu Gornja Vežica da su tijekom današnjeg dana, 28. srpnja 2020. godine, mogući prekidi isporuke toplinske energije zbog radova na termotehničkim postrojenjima.

 

Očekivani završetak radova je u popodnevnim satima, nakon čega će se nastaviti neometana isporuka toplinske energije. Stoji u priopćenju Energa

Pročitaj više