Rijeka

Kako do ulaznica za koncert Tonija Cetinskog i Mije Negovetić?

Na humanitarnom koncertu za kupnju defibrilator monitora riječkom KBC-u u petak 29.svibnja na Trgu Riječke rezolucije uz Tonija i Miju, nastupaju Jure Brkljača i Marko Kutlić. Koncert počinje u 20 sati. Ulaznice možete osvojiti jedino na Kanalu Ri

Pročitaj više

Tjedan obilježavanja tjedna upoznavanja groblja Europe

U sklopu obilježavanja Tjedna upoznavanja groblja Europe na Korzu  postavljena izložba.

Pročitaj više

Muzeji na otvorenom

U sklopu Tjedna upoznavanja groblja Europe na postamentima na Korzu postavljena je izložba o riječkim grobljima 

Pročitaj više

Uređenje fontane ispred zgrade kazališta privodi se kraju

Radovi na uređenju fontane ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca i jugoistočnog dijela parka, koji su započeli u studenom 2019. godine, polako se privode kraju, što znači i skoro ukanjanje ograde koja sada sputava prilazak kazalištu i riječkoj tržnici.

- Hortikulturalno smo sredili, ostao je još jedan mali dio kamenog opločenja, rješavanje korita, ispitivanje elektro instalacije, vodne tehnike i nakon toga slijedi tehnički pregled – rekla je Snježana Baždarić, voditeljica Službe održavanje u Odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke.

Pročitaj više

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Vjernici islamske vjeroispovijesti danas slave Ramazanski bajram

Pročitaj više

Sanacija kolnika na Školjiću

Sutra počinju radovi na sanaciji kolnika na zapadnom dijelu ulice Školjić od zgrade Centra tehničke kulture do raskrižja sa ulicom Ivana Grohovca.

Pročitaj više

Čarobna svirala na Korzu

Riječko Korzo danas je na dvadesetak minuta postalo pozornica. Izvedena je predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Čarobna svirala.

Pročitaj više

Alen Ružić novi ravnatelj riječkog KBC-a

Moram reći da se osjećam zadovoljno i veselo jer je to ipak jedno veliko priznanje, velika odgovornost, ali me veseli mogućnost da s jedne druge pozicije nastavim raditi za boljitak sustava -rekao je kardiolog Alen Ružić. 

Pročitaj više

Prostor Export drva na Delti postaje novo kulturno središte Rijeke

Ugovor je potpisan i njime je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dalo Gradu Rijeci koncesiju na period od 5 godina za područje Export drva na Delti. Razlog je taj što se zgrada nalazi na pomorskom dobru.

Pročitaj više

Naći će se rješenje za obnovu lansirne rampe torpeda

Lansirna rampa torpeda na Mlaki godinama je u lošem stanju. Mnoge zanima što je sa obnovom ovog simbola industrijske baštine Rijeke.

- Nakon urušavanja krova, mi smo s konzervatorima pristupili saniranju istog, izradili smo studiju koja pokazuje da je obnova rampe torpeda puno skuplja nego rušenje i izgradnja nove. I za sad smo na tome, stali, naredne korake ćemo definirati vrlo skoro – rekao je ravnatelj Lučke uprave Rijeka, Denis Vukorepa.

Pročitaj više

Prijem za riječke dobitnike 27. Porina

Riječki gradonačelnik primio Porinom nagrađene glazbenike s riječkom adresom 

Pročitaj više

Premijer Plenković obišao Scenic Eclipse: Želimo da se ovakvi brodovi grade u riječkom brodogradilištu

 

Predsjednik Vlade razgledao je najluksuzniji brod na svijetu, trenutačno usidren u riječkoj luci, nedaleko od sestrinskog plovila čija je gradnja nedavno započela u 3. maju, u sklopu investicije vrijedne 860 milijuna eura

Pročitaj više

Stiže sezona kupanja, provjerili smo kakva je kvaliteta mora u Rijeci i Opatiji

More je u Rijeci i Opatiji izvrsne kakvoće. Prva ovogodišnja uzorkovanja mora održala su se početkom tjedna i to na riječkom i opatijskom području, a danas i na području Cresa i Raba. Prvi rezultati su izvrsni, a ispitivanja se prema planu provode deset puta godišnje od svibnja do listopada.

Pročitaj više

Neizvjesna izložba – koja to više nije  

 

Galerija Kortil u ponedjeljak 25. svibnja otvara svoju novu izložbu pod nazivom Neizvjesna izložba – koja to više nije, nastalu kao rezultat poziva odaslanog autorima Rijeke i Primorsko-goranske županije, a na koji se javilo gotovo 100 umjetnika sa svojim radovima.

Pročitaj više