Rijeka

Na mega jahte u riječkoj luci već smo navikli, uskoro stižu i nove

Izmještanje automobila s obale odgođeno je ipak za kraj iduće godine. A za to vrijeme Luka Rijeka i dalje će se puniti mega jahtama. Trenutno se radi na novim vezovima, i kada oni budu gotovi u riječku će luku moći pristati ukupno 90 jahti, što je prije samo 4 godine bile nezamislivo.

Mega jahte u riječkoj luci već su nekoliko godina dobro poznata slika. Ovih je dana najavljen dolazak još nekoliko novih. A užurbano se radi i na povećanju broja vezova. Trenutno se priprema njih 6 za brodove do 30 metara.

Pročitaj više

Fontane na Jadranskom trgu u zelenom povodom obilježavanja Međunarodnog dana Phelan McDermid sindroma

U petak 22. listopada 2021. godine, u večernjim satima (18.00 sati), fontane na Jadranskom trgu bit će osvjetljene zelenom bojom povodom Međunarodnog dana Phelan McDermid sindroma koji se u cijelom svijetu obilježava upravo 22. listopada s ciljem podizanja društvene svijesti o postojanju ovog rijetkog genetskog sindroma.

 

Pročitaj više

Izložba Antonio Michelazzi – ponos Rijeke otvorena na Korzu

Antonio Michelazzi jedan je od najznačajnijih kipara u mramoru. Svojim djelima zadužio je ne samo Rijeku i Hrvatsku, već i Europu, ističu autori izložbe Mario Pintarić i Damir Tulić.

Pročitaj više

Promocija PjesmaRIce: Riječki učenici pjevaju rock

Rijeka je kultni rockerski grad u Hrvatskoj. Kad nekome iz ostatka Hrvatske ili svijeta spomenete Rijeku, prve asocijacije će biti – drugačija, posebna, različita, alternativna, rockerska. No je li to u današnje vrijeme uistinu tako? Mlađe generacije uglavnom izlaze u nekoliko klubova u kojima najčešće slušaju domaću ili narodnu glazbu. Upravo takva glazba nažalost sa sobom donosi i svoju kulturu ponašanja i utjecaja na mladež. Kako je generacija rockera uspjela odgojiti mlade nerockere? Izvrsnih glazbenika Rijeka ima puno, jako puno. Oni nisu nestali.

Pročitaj više

Sve moje plovidbe: Predstavljena knjiga Pavla Komadine

Sve moje plovidbe, naziv je knjige Pavla Komadine, predstavljene danas u Rektoratu riječkog Sveučilišta. Prisutni su zahvalili Komadini za cijelokupni doprinos riječkom sveučilištu, ali i njgovom dugogodišnjem radu na kopnu i na moru. U svim funkcijama koje je u životu obavljao ostavio je značajan trag.

Sve moje plovidbe, četvrta je knjiga edicije o professorima emeritusima, koju Sveučilište u Rijeci izdaje u sklopu očuvanja sveučilišne baštine.

Pročitaj više

Lutke stižu u Rijeku:2. studenog počinje Revija lutkarskih kazališta

26. revija lutkarskih kazališta održat će se od 2. do 11. studenoga 2021. godine na tri lokacije - u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i u Dječjoj kući.

 

Na Reviji će nastupiti 12 kazališta, 9 domaćih i 3 inozemna, a publika će imati prilike vidjeti 12 predstava. U sklopu Revije održat će se i tri radionice te će biti postavljena jedna izložba. Reviju i ove godine prati projekt ‘Lutke u izloge!’

Pročitaj više

U prometnoj nesreći poginula pješakinja(78)

 

Jučer, 19. listopada oko 19,25 sati dogodila se prometna nesreća u Rijeci u kojoj je smrtno stradala 78-godišnja hrvatska državljanka. Osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, upravljao je 33-godišnji hrvatski državljanin krećući se Zvonimirovom ulicom prema raskrižju sa Liburnijskom ulicom. Dolaskom na raskrižje s Liburnijskom ulicom, vozilo je oborilo pješakinju koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake.

Pročitaj više

Jesen na riječkoj tržnici

Riječku tržnicu preplavili su jesenski plodovi. Izbora ima, slažu se kupci, ali cijenama nisu zadovoljni. S druge strane, prodavači se žale na mali promet.

Pročitaj više

Klimt ostaje u Palači Šećerane do kraja godine

Zbog velikog zanimanja javnosti, trajanje izložbe „Nepoznati Klimt – Ljubav, smrt, ekstaza“ u Muzeju grada Rijeke produžuje se do 31. prosinca.

Pročitaj više

Stanari zgrade u ulici na Škurinjama već godinama su očajni!

Potporni zid ispod zgrade koji se nagnuo predstavlja opasnost za njihovu sigurnost.

Pročitaj više

Savjetovanje građana o potrošačkim pravima na temu kriptovaluta - digitalnih novčanih jedinica

Udruga Potrošački centar i Grad Rijeka organizirali su savjetovanje građana o potrošačkim pravima na temu kriptovaluta - digitalnih novčanih jedinica.

Pročitaj više

Cijepljenje trećom dozom u KBC-u Rijeka:Već prvog dana cijepilo se 500 djelatnika

Danas je započelo je cijepljenje djelatnika KBC-a Rijeka trećom dozom cjepiva protiv bolesti COVID-19. Cijepljenje se u ponedjeljak odvijalo na lokalitetu Rijeka, dok će se u utorak i srijedu nastaviti na lokalitetima Sušak i Kantrida.  Već se prvog dana za cijepljenje trećom dozom dobrovoljno prijavilo 800 djelatnika KBC-a Rijeka,danas ij cijepljeno 500.

Pročitaj više

Dan ružičaste vrpce: Torpedo Runnersi i Riječani trčali i hodali u znak podrške ženama oboljelim od raka

Predivno je danas bilo na Molo Longu! Pozitivna energija i dobri ljudi!!Udruga Torpedo Runners organizirala je otvoreni trening povodom Dana ružičaste vrpce. Oni u boljoj formi su trčali, drugi su šetali u društvu, s djecom, sa psima, neki su se samo družili, u znak podrške ženama oboljelim od raka dojke i Udruzi Sve za nju!

Pogledajte u videu izjave sudionika i organizatora

Pročitaj više

Porast korona virusa među mlađom populacijom

Današnje brojke 111 novooboljelih,gotovo polovica pripada mlađim dobnim skupinama, broj pacijenata u bolnici stagnira

Pročitaj više

Na odjelu gastroenterologije 24 pacijenta i četiri bolnička djelatnika zaražena korona virusom

Povećao se broj zaraženih koronom na Odjelu gastroenterologije KBC-a Rijeka 

Pročitaj više