Rijeka

Rijeka: Prijavljen zbog pokušaja teške tjelesne ozljede

 

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

 

Policija ga sumnjiči da je 15. rujna, oko 19.30 sati, u ugostiteljskom objektu u Cindrićevoj ulici u Rijeci verbalno se sukobio s 23-godišnjim hrvatskim državljaninom, a potom i fizički te ga ozlijedio. Liječnička pomoć je 23- godišnjaku pružena u KBC Rijeka.

 

Pročitaj više

David Kastelic i Nikola Ivaniš novi članovi Uprave HNK Rijeka

David Kastelic i Nikola Ivaniš novi članovi Uprave HNK Rijeka

David Kastelic i Nikola Ivaniš novi su članovi Uprave Hrvatskog nogometnog Rijeka.

David Kastelic predsjednik je uprave Sava osiguranja, generalnog sponzora HNK Rijeka, dok je Nikola Ivaniš, zamjenik gradonačelnika HNK Rijeka.

Sava osiguranje prije četiri godine prepoznala je HNK Rijeka kao perspektivan brend i zajednička suradnja rezultirala je velikim uspjesima i prvim naslovom prvaka Hrvatske u povijesti kluba.

Pročitaj više

Kazalište traži pomoć

Iz HNK Ivana pl. Zajca zatražili pomoć od publike za realizaciju programa. Pomoći se može uplatom prilikom kupnje ulaznica ili pretplate.

Pročitaj više

Održan drugi turnus edukacije Projekta „Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju“, akronim: „KIDS"

 

 

U razdoblju od 7.09.2020. do 11.09.2020. održan je drugi turnus edukacije Projekta „Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju“, akronim: „KIDS". Osim teoretskog dijela koji se održavao u sportskom kompleksu Bazeni Kantrida, polaznici edukacije su imali i praktični dio kada su se upoznali i s pojedinim sportovima za osobe s invaliditetom: plivanjem koje se održalo na Bazenima Kantrida, stolnim tenisom koji se održao u Centru Zamet, atletikom koja se održala na Stadionu Kantrida i boćanjem koje se održalo u Dvorani Mladosti.

Pročitaj više

Hrvatska Mensa povodom Dana inteligencije poziva na testiranje u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku

 

Hrvatska Mensa obilježit će međunarodni Dan inteligencije testiranjima inteligencije u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu i Rijeci u subotu 26. rujna, a u Osijeku 27. rujna. Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a certifikat o rezultatu s tajnim rezultatima testiranja stiže poštom u roku mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u Hrvatskoj okuplja oko 750, a u svijetu oko 100 tisuća članova.

Pročitaj više

Glazbeni vrhunci na kraju ljetne i početku nove sezone Zajca

 

„Pred nama su glazbena događanja koja predstavljaju vrhunce koncertnog EPK programa ali i vrhunce klasičnoglazbenog programa našeg Kazališta uopće“, rekao je intendant riječkog HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević na početku najave skorašnjih glazbenih događanja na današnjoj konferenciji za novinare pod nazivom „Glazbeni vrhunci“.

Pročitaj više

U KBC-u Rijeka koronavirusom zaraženi liječnik i medicinska sestra

U KBC-u Rijeka utvrđena su dva pozitivna testa na COVID 19. Riječ je o liječniku specijalizantu i medicinskoj sestri koji rade na lokalitetu Sušak, a kontakti su ranije poznatih pozitivnih osoba. Ipak ne treba paničariti jer, kako tvrdi ravnatelj Alen Ružić, lokalne transmisije nema.

 

“Mi smo krenuli na intenzivne preventivne mjere i testiranja te smo samo jučer proveli preko 100 testova na lokalitetu Sušak. Mogu iskazati zadovoljstvo da za sada nemamo prodora infekcije u sustav.” Rekao je Ružić

 

Pročitaj više

Ponovo se otvara Covid respiracijski centar u KBC-u-u Rijeka

U KBC-u Rijeka trenutno je 12 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a njih devet je smješteno u Klinici za infektivne bolesti. Tri su pacijenata na jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje od njih na respiratoru. Zbog sve većih Covid brojeva tijekom današnjeg dana otvorit će se Covid respiracijski centar u klinici za neurologiju pri KBC-u Rijeka. Centar je bio zatvoren od početka svibnja kada se bitno smanjio broj zaraženih pacijenata.  

Pročitaj više

Opljačkali trgovinu nakita pa brzo završili iza rešetaka

Policija vrlo brzo pronašla počinitelje razbojništva sa svim otuđenim predmetima

 

Policijski službenici I policijske postaje Rijeka, u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, priveli su na kriminalističko istraživanje dvojicu hrvatskih državljana, starosti 40 i 49 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva.

 

Pročitaj više

U prometnoj nesreći na riječkoj zaobilaznici poginuo 43-godišnji vozač

 

Sinoć oko 19.05 sati na riječkoj zaobilaznici (A7), u blizini odmorišta Vrata Jadrana, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 43–godišnji hrvatski državljanin.

Do nesreće je došlo kada je 43-godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registarskih oznaka, i krećući se u smjeru Opatije u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom te udario u zid s desne strane autoceste pa prešao na lijevu stranu kolnika i udarivši u zaštitnu ogradu. Od zadobivenih ozljeda, vozač je preminuo na mjestu nesreće.

Pročitaj više

Zbog plaćanja najma dvorane Kendo klubu Rijeka nedostaje novac za opremu

Pandemija koronavirusa poremetila je funkcioniranje brojnih sportskih klubova. Iznimka nije niti Kendo klub Rijeka, koji je zbog odluke o zabrani korištenja školskih dvorana, posljednjih mjeseci prisiljen plaćati najam prostora za trening.

Pročitaj više

Veslački klub Jadran sve bliže novom kombi vozilu

Dva dotrajala klupska kombija stara preko 13 godina s gotovo 400 tisuća prijeđenih kilometara, već odavno ne zadovoljavaju potrebe veslača Jadrana. No nedavno pokrenuta crowdfounding kampnja s ciljem kupnje novog prijevoznog sredstva, daje rezultate.

Pročitaj više

Koroni usprkos: Palača šećerane i Dječja kuća se otvaraju na jesen, gradska knjižnica na proljeće

Proces transformacije objekata kompleksa Benčić iz nekadašnje industrijske u kulturnu namjenu, bliži se svome kraju. U palači šećerane i dječjoj kući dovršeni su glavni građevinski radovi, a preostalo je još samo opremanje.

Zahuktali su se radovi i na T-objektu kompleksa Benčić gdje bi se trebala preseliti Gradska knjižnica. Završetak radova na ovoj zgradi je predviđen za proljeće 2021. godine dok se uređenje kompleksa u potpunosti očekuje nešto kasnije.

Pročitaj više

Riječki proračun: Iduća godina još neizvjesnija

Unatoč smanjenim prihodima zbog koronavirusa, konsolidirani manjak proračuna Grada Rijeke u prvih 6 mjeseci ove godine iznosi 1,1, milijuna kuna.

Pročitaj više