Rijeka

Bolnički online tečaj za trudnice

 

U tijeku su prijave na e-tečaj za trudnice.

Pročitaj više

Psi će se protiv bjesnoće cijepiti prema preporukama proizvođača cjepiva, a ne kao do sada svake godine

Od 8. siječnja na snazi je nova odredba, psi se protiv bjesnoće neće morati cijepiti svake godine. Kod veterinara smo na redovnoj kontroli zatekli četverogodišnju Brigitu.

Pročitaj više

Masovno cijepljene tek krajem veljače

U Primorsko - goranskoj županiji kreće testiranje sustava za masovno cijepljenje ovaj tjedan održat će se i probno cijepljenje kroničnih bolesnika!

Pročitaj više

Povratak u škole

U školske klupe vratili se samo učenici razredne nastave. oni stariji i srednjoškolci nastavu će do kraja siječnja polaziti online.

Pročitaj više

U krajeve stradale u teškom potresu proteklog je vikenda dopremljena nova pošljika humanitarne pomoći iz Rijeke

Rijeci tenutno boravi 40-ak osoba s potresom pogođenog područja a za koje je grad osigurao razne pogodnosti poput besplatnog javnog prijevoza, besplatnog ulaska u kulturne ustanove, besplatnog vrtića i produženog boravka te druge.

Pročitaj više

KBC Rijeka: U prvom krugu cijepljeno više od pola aktivnih djelatnika

 

U prvom krugu cijepljenja protiv COVID-19 među djelatnicima KBC-a Rijeka cijepljeno je njih 1198 koliko ih se prijavilo među prioritetnim skupinama, prije svega onima koje su u kontaktu s bolesnicima. Riječ je o 53 posto aktivnih zaposlenika među kojima je čak 80 posto medicinskih djelatnika prije svega liječnika i medicinskih sestara.

Pročitaj više

Maškare preuzele vlast

Ključevi grada preuzele maškare, i službeno počelo karnevalsko vrijeme u nikada čudnijim okolnostima

Pročitaj više

Nezadovoljni turistički vodiči

U Hrvatskoj je oko 5500 turističkih vodiča, a svi su ostali bez posla. Trenutno ih više od koronakrize, brine novi prijedlog izmjene zakona

Pročitaj više

Izložba Ovo je Rijeka - stotinu uspomena

Izložba Ovo je Rijeka - stotinu uspomena, jedna priča prava je poslastica za sve istinske navijače Rijeke. Sastavljena od predmeta privatnih kolekcija dvojice strastvenih kolekcionara, Zvonimira i Mišela, izložba priča priču o klubu koji je sastavni dio riječkog identiteta.

Pročitaj više

Humani i organizirani:Ugostitelji 16 dana hranili Baniju

Ugostitelji Norman Srdoč i Robert Salečić zajedno s ostalim kolegama iz Nacionalne udruge ugostitelja 16 dana svakodnevno su odlazili na Baniju gdje su o svom trošku pripremali hranu za stradale.Sada kadu su se vratili, predstoji im borba za opstanak, još uvijek ne znaju kada će početi s radom, a državi obveze moraju platiti iako ne rade.

Pročitaj više

Poznati riječki fotograf i humanitarac Nikola Kurti opet je u akciji

Poznati riječki fotograf i humanitarac Nikola Kurti opet je u akciji, ovoga puta za žrtve potresa. Aukcijom dresova na facebook stranici cilj je skupiti iznos od 100-tinjak tisuća kuna koliko stoje dvije modularne kućice.

Pročitaj više

Val zatvaranja

Zbog koronakrize, 60-tak ugostiteljskih objekata na području Primorsko-goranske županije ugasilo je svoje poslovanje. novi val zatvaranja tek slijedi!

Pročitaj više

Riječki inženjeri u Petrinji

Pomoć u procjeni štete na zgradama u potresom razorenoj Petrinji pruža i 15 djelatnika Građevinskog fakulteta Rijeka

Pročitaj više

Bolt pokreće pilot projekt iznajmljivanja električnih romobila u Rijeci, cijena 75 lipa po minuti vožnje

 

Od 15. siječnja starta polugodišnji pilot projekt u partnerstvu s Gradom Rijeka

Pročitaj više

Do kraja tjedna Rijeka će se buditi u minusu

Do kraja tjedna Rijeka će se buditi u minusu, u Gorskom Kotaru i do minus 15, Energo savjertuje korisnicima, ostavite toplane u 24-satnom režimu

Pročitaj više