Rijeka

Grad Rijeka pomaže ugostiteljima

Grad Rijeka pomaže ugostiteljima: Kafićima i restoranima ostaju proširene terase, jedini uvjet je da ne blokiraju prolaz građanima

Pročitaj više

Novi soj koronavirusa

Njujorški soj koronavirusa je zarazniji, ali za sada nema dokaza da je opasniji. Po informacije o novim sojevima, trajanju cijepiva i trećem valu otišli smo na riječki Odjel za virologiju

Pročitaj više

Ženijalni dani - Art-kino Croatia

Ženijalne dane povezuju filmovi o snažnim ženama. Filmska manifestacija počinje u petak. Prvi igra kineski dokumentrac Usidjelice kojemu će to biti hrvatska premijera. Film se se bavi posljedicama dugogodišnje kineske politike jednog djeteta koja je uzrokovala visoku stopu femicida i nekoliko desetina milijuna djevojčica manje

Pročitaj više

Nakon 93 dana otvorene terase restorana i kafića

Nakon 93 dana otvorene terase restorana i kafića, već prvog dana Riječani uživali uz kave na suncu, otvorilo gotovo 90 posto ugostiteljskih objekata

Pročitaj više

Izbori za gradonačelnika Rijeke 2021

Dva i pol mjeseca do početka lokalnih izbora Rijeka broji čak 11 potencijalnih kandidata za nasljednika ili nasljednicu Vojka Obersnela. Monika Injac izašla je na Korzo provjerila bilo naroda ali i sažela najzanimljivije od dosadašnjih predstavljanja.

Pročitaj više

JGL postao najveća hrvatska farmaceutska kompanija: Prihodi JGL Grupe premašili milijardu kuna

 

Rijeka, 1. ožujka 2021. – JGL Grupa je, sukladno konsolidiranim, nerevidiranim financijskim rezultatima za prošlu godinu, premašila milijardu kuna ukupnih prihoda, ostvarivši time rekord u dosadašnjem poslovanju i to u najtežoj godini za biznis diljem svijeta. Zahvaljujući brzoj i uspješnoj prilagodbi poslovnih prioriteta, kao i svih zaposlenika novim uvjetima rada u pandemijskoj krizi, JGL Grupa bilježi dvoznamenkasti rast, a s 1.020 milijuna kuna ukupnih prihoda postaje najveća hrvatska farmaceutska kompanija.

 

Pročitaj više

Ukupni promet riječke luke u 2020. godini povećan za 18% u odnosu na 2019. godinu

Ukupni promet riječke luke ostvaren u 2020. godini iznosio je 13.588.904 tone tereta i povećan je za 18% u odnosu na 2019. godinu (11.488.542 tone). Od toga, promet suhih tereta iznosio je 5.482.624 tone i povećan je za 13%.

U ukupnom prometu suhih tereta riječke luke, promet koncesionara Jadranska vrata d.d. (Adriatic Gate Container Terminal – AGCT) iznosi 56%, a koncesionara Luka Rijeka d.d. 44%. Promet tekućih tereta koji ostvaruje koncesionar JANAF d.d. iznosio je 8.106.280 tona i povećan je za 22%.

Pročitaj više

U KBC-u na Sušaku cijepljena 84 dijalizirana bolesnika protiv bolesti Covid-19

U Zavodu za nefrologiju, dijalizu i transplataciju bubrega u KBC na Sušaku organizirano je cijepljenje dijaliziranih bolesnika.

Pročitaj više

Stribor zatvorio vrata

Nakon 27 godina Dječja knjižnica Stribor zatvorila svoja vrata – krenuo proces preseljenja na novu adresu u Dječju kuću.

Pročitaj više

"Safe stay in Croatia"

Ministarstvo turizma i HTZ pokrenuli projekt i web stranicu važnu za etabliranje Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije

Pročitaj više

Od 1. ožujka najavljena nova popuštanja mjera

Od 1. ožujka najavljena nova popuštanja mjera. Ugostiteljski objekti otvaraju terase a sportaši se vraćaju treninzima u zatvorenim prostorima

Pročitaj više

Udruga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava ove godine obilježava 30 godina postojanja

Udruga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava ove godine obilježava 30 godina postojanja. Tom su se prilikom odlučili intenzivnije posvetiti žrtvama seksualnog nasilja a koje u njihovom savjetovalištu mogu potražiti besplatnu psihološku pomoć ali i pravno savjetovanje.

Pročitaj više

Gradsko vijeće Grada Rijeke

Na sjednice Gradskoga vijeća Grada Rijeke povučena je točka o donošenje urbanističkog plana uređenja Rujevice, koja će se dodatno razraditi. Burnu raspravu izazvao je prijedlog Akcije mladih o zabrani izgradnje spalionice otpada u Rijeci.

Pročitaj više

Održan kick-off sastanak projekta Re-Sport

Dana 24. veljače 2021. održan je kick-off sastanak projektnih partnera projekta ''Youths Post-rehab Sport Activation – Re-Sport''. Na sastanku su predstavljene sve partnerske organizacije te je prezentiran plan i program aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta.

Pročitaj više