Rijeka – Dinamo 1:5

dinamo 5

 

Nogometaši Rijeke poraženi su od Dinama 1:5 u utakmici 33. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka nije mogla zamisliti bolje otvaranje utakmice. Već u 22. sekundi Lepinjica je oduzeo jednu loptu i gurnuo za Lončara koji je proigrao Menala – 1:0.

Uslijedili su pokušaji Tomečaka (8′) i Oršića (9′), a Dinamo je stigao do gola u 15. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, lopta se odbila do Gvardiola čiji je udarac s 12 metara završio pod prečku. Nakon provjere VAR-a utvrđeno je da je Kastrati bio u zaleđu.

Rijeka je do drugog gola mogla u 21. minuti,  Drmić je izbio sam pred gol, ali nije dobro zahvatio loptu i propala je velika prilika.

Pet minuta kasnije Lepinjica je ubacio s desne strane, Theophile je bio spretniji od Drmića i propala je prilika za Rijeku.

U 28. minuti Rijeka je imala indirektan udarac. Franjić je u jednom duelu vratio loptu prema svom golu, Livaković je uzeo loptu u ruke, a sudac Strukan pokazao je na indirektan udarac na rubu kaznenog prostora procijenivši da je nogometaš Dinama namjerno vratio loptu svom vrataru. Ipak, udarac Andrijaševića završio je u živom zidu.

I kada se činilo da će Rijeka otići na pauzu s prednošću, Dinamo je izjednačio. U 43. minuti Oršić je prošao po lijevoj strani i ušao u kazneni prostor. Nogometaš Dinama je ubacio, lopta se odbila od Galovića i završila u mreži Rijeke.

I onda je Dinamo u dvije minute na otvaranju drugog dijela prelomio utakmicu.

Prvo je u 48. minuti Mišić sjajnim udarcem s 18 metara matirao Nevistić (1:2), da bi u 49. minuti, nakon ubačaja Ivanušeca, Capan nes(p)retno skrenuo loptu u vlastitu mrežu – 1:3.

Rijeka je odgovorila u 53. minuti. Lepinjica je odlično potegnuo s 25 metara, Livaković je odbio udarac, a Menalo je uspio pucati, ali greda je zaustavila udarac.

U 64. minuti Stojanović je ubacio oštru loptu u pet metara, a Oršić je poentirao – 1:4.

Udarac Kulenovića u 72. minuti otišao je preko gola, dok je gol Gavranovića u 76. minuti poništen zbog zaleđa.

Konačan rezultat postavljen je u 88. minuti. Nakon ubačaja s boka, Vukčević je skrenuo loptu u vlastitu mrežu – 1:5.

1:0 Menalo (1′)

1:1 Galović (43′-ag)

1:2 Mišić (48′)

1:3 Capan (49′-ag)

1:4 Oršić (64′)

1:5 Vukčević (88′-ag)

 

RIJEKA: Nevistić, Galović, Lepinjica (od 54′ Pavičić), Vukčević, Čerin (od 78′ Mudražija), Menalo (od 54′ Murić), Drmić (od 68′ Kulenović), Andrijašević, Tomečak, Capan, Lončar (od 78′ Liber)

DINAMO: Livaković, Majer, Kastrati (od 46′ Ivanušec), Petković, Mišić (od 61′ Jakić), Theophile, Stojanović (od 70′ Ristovski), Gvardiol, Franjić (od 61′ Ademi), Perić, Oršić (od 71′ Gavranović)