Rijeka – Istra 1961 2:1, Andrijašević se vratio i donio pobjedu

franko andijasevic

Rijeka – Istra 1961 2:1, Andrijašević se vratio i donio pobjedu

Nogometaši Rijeke pobijedili su Istru 1961 2:1 u utakmici trećeg kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je u prvom poluvremenu uglavnom boravila na polovici Istre, ali bez previše prilika.  U sedmoj minuti Štefulj je ubacio, Čolak je pucao glavom, ali Majkić je bio siguran.

Rijeka je povela u 13. minuti. Franko Andrijašević primio je loptu na 20 metara, okrenuo se neometan prema golu i potegnuo – 1:0.

Nakon pogotka Rijeke prva je prijetila Istra. U 23. minuiti Prskalo je kratko odbio ubačaj, Stefan Lončar je opet ubacio, ali nikoga nije bilo na drugoj vratnici.

U 31. minuti uslijedio je sjajan prodor Sanea, prošao je uz gol crtu ušao u kazneni prostor, ali Prskalo je odlično reagirao.

Šest minuta kasnije Raspopović je odlično ubacio, ali Čolak nije dobro reagirao.  U 42. minuti Andrijašević je odigrao za Pavičića koji je sjajno gurnuo za Čolaka. Uslijedio je udarac s 15 metara, ali Majkić je odlično reagirao.

Rijeka je dobro krenula u nastavak. U 50. minuti Pavičić se sjajno riješio pratnje i gurnuo za Čolaka, koji je odigrao za Andrijaševića koji je propustio gurnuti loptu u praznu mrežu.

Zanimljive minute uslijedile su od 62. do 69. minute.  Štefulj je ubacio s lijeve strane, Bosančić bio u duelu s Čolakom i glavni sudac Jović pokazao je na bijelu točku.

I onda je uslijedila zanimljiva situacija. Prvi udarac Čolaka, vratar Majkić je obranio, a sudac Jović pokazao je ponovo na bijelu točku jer je vratar Istre 1961 prerano izašao s gola. Majkić je i drugi put obranio penal, ali je ponovo prerano izašao s gola i Jović je treći put vratio loptu na bijelu točku.

Ovoga puta ulogu je preuzeo Franko Andrijašević i pogodio – 2:0.

I kada se činilo da će uslijediti mirnija završnica Istra se odmah vratila u 70. minuti. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Guzina se najbolje snašao i zabio – 2:1.

U četvrtoj minuti nadoknade Lepinjica je povukao kontru i gurnuo za Yatekea koji je izbio sam pred gol, ali Majkić je ponovo bio odličan.