Rijeka jestivi grad

U sklopu projekta Rijeka jestivi grad u ulici Vitomira Širole Paje posađeno je nekoliko sorti mediteranskog voća, a u ulici Giuseppea Duelle postavljena je sjenica

 

vlcsnap-2020-01-11-15h59m02s079

Oplemeniti voćkama starih sorti i jestivim sadnicama zapuštene zelene površine prema principima kreiranja jestive šume, aktivnosti su koje je ove subote provodila Građanska inicijativa “Tranzicijska inicijativa Rijeka” u sklopu projekta Rijeka jestivi grad. Radilo se na dvije lokacije, vrijedne su ruke u ulici Giuseppea Duelle gradile drvenu nadstrešnicu sa stolom i klupicama tako da će taj nekad zapušteni prostor postati mjesto okupljanja i druženje stanara ulice svih generacija.

Aktivnosti projekta Rijeka jestivi grad provode se uz potporu sudioničkog programa Zeleni val u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Udruga Rijeka jestivi grad je počela s radom u svibnju prošle godine s idejom da nam susjedstvo bude mjesto koje nam daje hranu kao i povezivanje susjedstva.

– Cilj nam je da upoznajemo naše susjede, razmjenjujemo znanja, družimo se, da radimo ovakve akcije te brinemo o našem okolišu, rekla je članica Udruge Rijeka jestivi grad Elizabeta Rus.

Građanska inicijativa Tranzicijska inicijativa Rijeka i nakon ovih projekata nastavlja svoje aktivnosti, pa eto poziv svima koji se žele i mogu uključiti u ovakve akcije neka se jave i dio svog vremena i energije poklone za ljepše i bolje susjedstvo.