Rijeka kao filmski set

Redateljica Tanja Golić u Rijeci snima film Može i drugačije

Redateljica Tanja Golić u Rijeci snima film Može i drugačije

  Da Rijeka postaje sve zanimljivija filmašima, dokazuje i film radnog naslova “Može i drugačije”  redateljice Tanje Golić, koja je posljednjih dana grad na Rječini učinila svojim filmskim setom, a Riječane spontanim statistima. Fiumara, Kantrida, Delta i Torpedo neke su od lokacija na kojima se odvija priča o paru koji se ponovo susreće nakon 14 godina. Glumica Lana Barić za film kaže da je: -I romantičan je i onako veseo i sretan i tužan, svašta nešto, zapravo, mislim da će na kraju biti, to ćemo vidjeti, neka gorko – slatka priča o relaciji dvoje ljudi koji su imali međusobne simpatije davno prije, a koje se nisu zaboravile ni dan danas.

Priča je to koja se, na ovaj ili onaj način, može dogoditi svakome, a dogodila se i glavnom glumcu, Krešimiru Mikiću: – Je, je, baš nedavno.  Ne, nije bilo kao na filmu, ali moram priznati da mi je to iskustvo pomoglo da bi to snimio.
Veliku ulogu u ovom filmu ima i sam grad i njegovi stanovnici, kojima je snimateljska ekipa bila oduševljena. U filmu će se tako moći vidjeti mnogi Riječani na svojim radnim mjestima, kao i riječka svakodnevica, čime je film dobio i dokumentarnu notu.Mislim da je Rijeka strašno filmična. Osim ulica, ova industrija, Rijeka je industrijski grad, bar je bila, vidit ćemo što će se s tim desiti u budućnosti, ali ta industrija je nešto stvarno filmično, kaže redateljica fima, rođena Riječanka, Tanja Golić.