Rijeka – Napoli 1:2

gol napoli

 

Nogometaši Rijeke poraženi su od Napolija u utakmici 3. kola skupine F Europske lige. Rijeka je pružila sjajan otpor protiv talijanske momčad, ali u konačnici je nedostajalo malo sreće da bi rezultat na kraju bio pozitivan.

Rijeka je maestralno otvorila utakmicu. U sedmoj minuti Menalo je vukao kontru i pokušao proigrati Kulenovića. Prije toga je srušen Menalo, ali glavni sudac nije označio prekršaj.

Samo dvije minute kasnije Murić je sjajno gurnuo loptu za Kulenovića koji je pretrčao braniča Napolija i ubacio za usamljenog Menala, ali vratar Meret bio je brži.

I onda je Rijeka povela. U 13. minuti Kulenović je proigrao Murića koji je naciljao s 18 metara i pogodio – 1:0!

Rijeka je bila opasnija i kvalitetnija u odnosu na talijansku momčad. U 25. minuti Kulenović se sjajno sjurio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, ali snažan udarac išao je u vratara Mereta.

Tri minute kasnije Kulenović je u punom sprintu pretrčao Koulibalyja, ali vratar Meret bio je brži.

I onda je Napoli polako preuzeo konce u igri, ali Rijeka je odolijevala bez većih problema. Sve do 43. minute kada je Mertens dočekao jedan odbijanac u kaznenom prostoru i oštro ubacio, a Demme je iz jedinog udarca zabio – 1:1.

Iako je Napoli preuzeo posjed lopte u prvih nekoliko minuta na otvaranju drugog dijela, Rijeka je imala prvu veliku priliku.

Yateke je prošao po desnoj strani, pronašao Menala na rubu kaznenog prostora. Menalo je sjajno naciljao, ali vratnica je spasila goste!

Gosti su uzvratili na drugoj strani, Mertens je u 57. minuti pogodio gredu iz slobodnog udarca.

I onda su gosti, uz puno sreće, poveli u 63. minuti. Nakon ubačaj s lijeve strane, lopta je pogodila Brauta i nespretno se odbila u mrežu – 1:2.