Rijeka – Osijek 0:0

ri-os

Rijeka – Osijek 0:0

Nogometaši Rijeke i Osijeka podijelili su bodove (0:0) u utakmici 31. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Osijek je bolje krenuo u susret i već u četvrtoj minuti imao je veliku priliku. Bohar je gurnuo u prostor za Bohara koji je ubacio. Capan je u klizećem start odbio loptu koja je došla do usamljenog Pilja u kaznenom prostoru. Pilj je potegnuo, ali Capan je dobrom reakcijom blokirao udarac.

Samo minutu kasnije Mierez je lijepo potegnuo s lijeve strane kaznenog prostora, ali Nevistić je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Osijek je do nove prilike stigao u 18. minuti. Bočkaj je ubaco, Smolčić je odbio loptu koja je došla do Bohara na 16 metara. Uslijedio je udarac, a lopta je prošla pored gola.

Rijeka je prvi put ozbiljnije prijetila u 20. minuti. Nakon lijepe akcije po lijevoj strani uslijedio je ubačaj Lončara. Murić se u završnici uspio riješiti pratnje u kaznenom prostoru, ali udarac s desnom nogom nije bio precizan.

U 28. minuti Bohar je ponovo opasno ubacio s desne strane, ali Mierez pred golom nije uspio doći do lopte pored Capana.

Rijeka je uzvratila u 30. minuti. Lončar je potegnuo s 20 metara, lopta se odbila od Škorića i umalo završila u mreži.

U samoj završnici prvog dijela Osijek je zamalo zatresao vlastitu mrežu. Štefulj je ubacio oštru prizemnu loptu, Daniel Lončar je uklizao i skrenuo loptu i zamalo zatresao vlastitu mrežu.

Drugi dio Osijek je otvorio udarcem Miereza (50′), a Rijeka udarcem Štefulja (52′).

I onda kazneni udarac za Rijeku u 58. minuti. Murić je prošao Cheberka koji ga je srušio. Murić je preuzeo odgovornost, ali Ivušić je odličnom rekacijom sačuvao mrežu.

Osijek je uzvratio u 62. minuti. Nakon ubačaja Bočkaja, Lončar je ostao sam pred golom Rijeke, ali Nevistić je odličnom reakcijom zaustavio udarac.

U 74. minuti Bohar je ubacio, Mierez je ostao sam, ali volej je otišao daleko od gola. U 82. minuti Bohar je ostao sam, Smolčić je sjajnom reakcijom blokirao udarac. U nastavku akcije u dobroj poziciji bio je i Pilj koji je pucao preko gola.