Rijeka: Otvaraju se štandovi i ribarnice

vlcsnap-2020-03-31-17h40m58s134

 

 

U četvrtak, 09. travnja 2020. godine, sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te uz poštivanje svih mjera sprječavanja širenja epidemije koronavirusom, započet će s radom otvoreni dijelovi Centralne tržnice, Tržnice Brajda i Tržnice Zamet. Također, stvoreni su svi preduvjeti za rad ribarnica na riječkim tržnicama.

 

Sukladno naputcima nacionalnog Stožera civilne zaštite, na riječkim tržnicama počinje prodaja ribe, voća, povrća i sadnog materijala na način da se poštuju sve higijensko – sanitarne mjere koje su na snazi zbog sprječavanja širenja epidemije koronavirusom

Kako bi se zadovoljile preventivne mjere koje propisuje nacionalni Stožer, prodaja je organizirana u smanjenom obimu i odvijat će se na dijelu već postojećih štandova, dok će se na Centralnoj tržnici prodaja odvijati i na tzv. adventskim kućicama koje su postavljene za ovu priliku.

 

Radno vrijeme Centralne tržnice, Tržnice Brajda i Tržnice Zamet je od 8.00 do 13.00 sati.

 

U cilju provođenja svih mjera sprječavanja zaraze koronavirusom tržnice su ograđene zaštitnim ogradicama, a na punktovima koji služe za ulaz postavljena su dezinfekcijska sredstva. Zbog poštivanja mjere socijalne distance djelatnici Rijeka plus d.o.o. na ulazima u tržnice provodit će kontrolu broja kupaca kako se ne bi stvarale gužve.

Centralna tržnica podijeljena je u dvije zasebne cjeline. Ulaz u jednu cjelinu postavljen je iz smjera HNK Ivana pl. Zajca, odnosno iz Verdijeve ulice, a ulaz u drugu cjelinu iz smjera Rive Boduli, odnosno iz Zagrebačke ulice.

 

Mole se svi kupci i zakupci da se strogo pridržavaju svih od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite, propisanih mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze korona virusom te da poštuju sve naputke djelatnika Rijeka plus d.o.o. koji će kontrolirati provođenje mjera zaštite i samozaštite od zaraze koronavirusom.