Rijeka pobijedila u prvoj pripremnoj utakmici u Austriji

Nogometaši Rijeke pobijedili su mađarskog prvoligaša Nyiregyhaza Spartacus rezultatom 3:1 u prvoj pripremnoj utakmici tijekom austrijskog dijela predsezone. Ponovo se igralo 2×60 minuta kako bi dvije momčadi dobile osjetniju minutažu, a osim fizičkog podražaja trener Željko Sopić sigurno je dobio i neke nove opcije kada je riječ o početnoj postavi.Franjo Ivanović i Šimun Butić bili su potpisnici prve riječke pobjede na pripremama u Austriji. Protiv mađarskog prvoligaša Nyiregyhaza Spartacus slavili su rezultatom 3:1.

– Igrali smo po velikoj vrućini, bilo je teško, ali zasluženo smo pobijedili. U prvih 60 minuta stvorili smo dosta situacija, ali nismo zabili. U nastavku su mladi igrači ponovo pokazali da možemo računati na njih. Svi su odigrali odlično, ovo je pravi put i očekujemo da nastave u ovom ritmu i u utakmicama koje nas očekuju, rekao je Radomir Đalović, pomoćni trener HNK Rijeka.

Bijeli su na utakmicu s Mađarima došli iz dva teška treninga, vidio se nedostatak svježine, ali i neke stvari koje su bile dobre.

– Vidjelo se da su pokreti bili spori, da su igrači umorni, ali ta njihova volja, želja i ponašanje na terenu pokazuju da rade kako treba, da se dižu iz utakmice u utakmicu i nadam se da ćemo nastaviti ovako i u iduće tri pripremne utakmice, poručio je Đalović.

Franjo Ivanović bio je dvostruki strijelac i asistent za pogodak Šimuna Butića. Razigran, rastrčan, efikasan…

– Dojmovi su jako dobro. U prvom redu smo zadovoljni zbog pobjede, bez obzira što se ne radi o natjecateljskoj utakmici uvijek nam je drago kada pobijedimo. A zadovoljan sam i osobno zbog dva pogotka i asistencije. Takvo što daje samopouzdanje, pogotovo napadaču, rekao je Ivanović.

Riječane 15 dana dijeli do prve natjecateljske utakmice ove sezone u kvalifikacijama za Europsku ligu.

– Mislim da smo daleko došli po pitanju fizičke spreme, radimo dosta na tome. Očekuje nas još nekoliko utakmica koje moramo što bolje odraditi kako bismo se pripremili za sezonu. Radimo na sebi, moramo taktički izbrusiti još neke stvari, ali bit ćemo spremni, zaključio je Ivanović.Iduću provjeru nogometaši Rijeke igraju u subotu 10. srpnja kada će suparnik biti njemačku drugoligaš Karlsruher, a utakmicu će biti moguće pratiti u izravnom prijenosu na MaxSportu i na klupskom YouTube kanalu.

HNK Rijeka