RIJEKA SRUŠILA HAJDUK

Dva pogotka Fernandeza s bijele točke bila su dovoljna za 14. pobjedu u nizu na Kantridi

Dva pogotka Fernandeza s bijele točke bila su dovoljna za 14. pobjedu u nizu na Kantridi

Bolje ne može. Veliko riječko nogometno srce, srušilo je jučer hajdučke snove o prvoj ovosezonskoj pobjedi. Četrnaestom pobjedom u nizu na Kantridi, bijeli su nastavili s uspjesima protiv najljućih rivala. Dva prekršaja na Matku u kaznenom prostoru Hajduka i isto toliko Fernandezovih preciznih udaraca s bijele točke, bilo je dovoljno da oslabljena, ali požrtvovna Rijeka, borbenim pristupom, sa konačnih 2 – 0, još jednom na koljena sruši Splićane.
– Drago mi je što smo pobijedili, drago mi je zbog navijača i zbog svih koji su došli na stadion – rekao je nakon utakmice Matija Matko.
Navijači su jučer uistinu bili Rijekin 12. igrač. Dok su rijetko prazne lože, ukazivale na još jedan bijeg uprave od kluba, ujedinjene tribine, zajedničkim navijanjem podsjetile su na 1999. godinu. 7 i pol tisuća navijača pomoglo je kada je bilo najpotrebnije. Nisu izostale ni poruke braći Sharbini – Izdajice svoga grada, mrzi Rijeka i Armada, bili su najčešći navijačkih stihovi.
– Sigurno da nije bilo lako, što se dešavalo tokom cijelog tjedna, jučer, dan prije utakmice i na tribinama, sigurno da nije bilo lagano i ugodno – kazao je Ahmad Sharbini.
S posljednjim sučevim zviždukom razdragani igrači krenuli su prema Armadi, uslijedio je obilazak svih tribina, nekoliko puta.
Slijedeće subote Riječani gostuju na Šubićevcu kod sedmoplasiranog Šibenika.