Rijeka u crvenom: Liječnici apeliraju – Izbjegavajte sunce

Kvarner je danas bio u narančastom. Što znači da je zbog visokih temperatura vrijeme opasno za zdravlje. No vrhunac toplinskog vala tek je pred nama. Riječka regija sutra će biti jedina u crvenom.

A visoke temperature utječu i na povećan broj intervencija hitnih službi, rekla nam je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Senka Kajčić.

-” Intervencije su razne, od povećanog broja prometnih nesreća, događaju se nesreće na plažama, bilo da se radi o nekakvim ozljedama, bilo da se radi o utapanjima i potapanjima, ima moždanih udara, srčanih udara, poručila je Kajčić. Naglasila je kako je prilikom velikih vrućina, odnosno za vrijeme ljetnih mjeseci, važno biti oprezan i pravilno zaštititi zdravlje

-“Izbjegavanje sunca i boravka na otvorenom u onom najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati, isto tako svi kronični bolesnici moraju uzimati redovito svoju propisanu terapiju, osim toga uzimati dovoljne količine tekućine, pokušati rashladiti stanove, posebno preko noći otvoriti prozore i pustiti svježi zrak u prostorije.

Kakvo nas vrijeme točno očekuje sutra pogledajte u videoprilogu, javio nam se meteorolog Ivan Novak.