Rijeka Tattoo Expo ovog vikenda u Kostreni

Od 25. do 27. studenog u Sportskoj dvorani u Kostreni održat će se jedanaesto izdanje riječke tattoo konvencije na kojoj sudjeluje čak 112 tattoo artista iz Hrvatske i regije.

Riječka tattoo konvencija najdugovječnija je na našim prostorima i ujedno prva u Hrvatskoj. U 2021. godini održano je jubilarno deseto izdanje konvencije, a tim je povodom snimljen kratki dokumentarni film autorice Mie Mohorić, ujedno i jedne od organizatora konvencije. Film će biti prikazan na 11. Rijeka Tattoo Expo, prvi dan konvencije u petak u 16 sati.

Tattoo natjecanje

Tattoo artisti ove će se godine natjecati u čak 14 kategorija, a bit će podijeljeno ukupno 38 nagrada. Sve tetovaže koje se natječu moraju biti započete i završene na konvenciji, a svakog dana biraju se pobjednici koji se u nedjelju na samom finalu natječu za titulu “Best of Show” kao najprestižniju na konvenciji. Neke od kategorija u kojima će se natjecati su Best Ornamental, Best Space Theme, Best Realistic black & gray, Best Pirate Theme, Best Neo traditional, Best Realistic color… Unikatne nagrade od keramike za tattoo natjecanje izradili su članovi Udruga za kreativno stvaralaštvo “Vali” Kostrena. Ideja je proizašla iz jednog od prepoznatljivih kostrenskih motiva, morskog konjica.

Zabavni program

Tattoo artisti svake godine sve veću pažnju daju i uređenju svojih izlagačkih štandova. Tim povodom će se u petak održati i natjecanje za najbolje uređeni tattoo štand, a za svoje favorite će moći glasati i posjetitelji konvencije. U subotu će se održati i “Natjecanje za najgoru tetovažu” na koje se može prijaviti bilo tko tko smatra da ima lošu tetovažom, bila ona stara ili nova ali loše izvedena, a vlasnik one najgore po ocjeni stručnog žirija osvojit će tretman laserskog uklanjanja tetovaže pod pokroviteljstvom GHOST Tattoo & laser removal. U nedjelju će se birati i “Najbolji tattoo flash” odnosno najbolji originalni tattoo dizajn.

Akcija doniranja

Kao i svake godine, Rijeka Tattoo Expo donira za potrebite. Ove godine u suradnji s Općinom Kostrena organizira se akcija doniranja za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama “Srce” Rijeka. Udruga okuplja roditelje i članove lokalne zajednice koji rade na poboljšanju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Sredstva će se prikupljati putem donacijskih kutija koje će biti izložene na nekoliko vidljivih mjesta u prostoru konvencije.

Ulaznice i praktične informacije

Ulaznice za 11. Rijeka Tattoo Expo moći će se kupiti isključivo na ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena, po cijeni od 30 kuna (3,98 €) za petak i nedjelju, 40 kuna (5,31 €) za subotu ili 60 kuna (7,96 €) za tri dana. Radno vrijeme konvencije je petak i subotu od 12:00 do 22:00 sata, a nedjelja od 12:00 do 20:00 sati. Preporuka posjetiteljima koji su zainteresirani za tetoviranje je da dođu već u petak i to što ranije kako bi sa željenim artistom dogovorili svoj termin u naredna dva dana.