Rijeka Tattoo Expo u Kostreni krajem studenog

11. Rijeka Tattoo Expo ugostit od 25. do 27. studenog u Sportskoj dvorani u Kostreni 112 tattoo artista koji će se natjecati za titulu najboljeg na konvenciji.

Bliži nam se vikend kada svi tattoo ljubitelji dobiju priliku tri dana uživati u malim remek djelima koja nastaju na koži hrabrih i izdržljivih modela. Tattoo artisti ove će se godine natjecati u čak 14 kategorija, a bit će podijeljeno 38 nagrada. Neke od kategorija u kojima će se birati najbolji su Best Ornamental, Best Space Theme, Best Realistic black & gray, Best Pirate Theme, Best Neo traditional, Best Realistic color… Unikatne nagrade za tattoo natjecanje izradili su članovi Udruga za kreativno stvaralaštvo “Vali” Kostrena.

Promocija filma o deset godina riječke tattoo konvencije i riječkoj tattoo sceni

Riječka tattoo konvencija najdugovječnija je na našim prostorima i ujedno prva u Hrvatskoj. U 2021. godini održano je jubilarno deseto izdanje konvencije, a tim je povodom snimljen kratki dokumentarni film autorice Mie Mohorić, ujedno i jedne od organizatora konvencije. Promocija filma održat će se u četvrtak, 17. studenog s početkom u 19:30 sati. Nakon filma nastavit će se druženje u Palachu uz DJa Kralj Zla i bezvremenske hitove. Film će biti prikazan i na 11. Rijeka Tattoo Expo-u, prvi dan konvencije u petak 25. studenog s početkom u 16 sati.

Popratni zabavni program

U popratnom programu čiji je naglasak stavljen na atraktivne aero nastupe odnosno ples na svili u petak, a trapezu i suspenzije u subotu. Za nedjeljno poslijepodne tu su atraktivne točke Ri Dance plesne skupine. Kroz sva tri dana posjetitelji će imat priliku poslušati zanimljive tematske razgovore s gostima iz područja tattoo scene i tetoviranja. Glazbeni dio programa i ove godine prepušten je u ruke ekipi Radio Rože.

U subotu će se održati i “Natjecanje za najgoru tetovažu” na koje se može prijaviti bilo tko tko smatra da ima lošu tetovažom, bila ona stara ili nova ali loše izvedena, a vlasnik one najgore po ocjeni stručnog žirija osvojit će tretman laserskog uklanjanja tetovaže pod pokroviteljstvom GHOST Tattoo & laser removal.

U nedjelju će posjetitelji konvencije imat priliku sudjelovati u zabavnom tattoo kvizu i svojim znanjem pokušati osvojiti vrijedne nagrade.

Uz zabavni program, neizostavno je spomenuti izložbeni na kojem sudjeluju izlagači rukotvorina – nakita, odjeće, modnih dodataka i slično.