Rijeka tehnologije: Riječane privuklo predavanje Zorana Vakule

Veliki broj Riječana privuklo je predavanje meteorologa Zorana Vakule o klimatskim promjenama. Radionicama za učenike i otvorenjem izložbe na Kampusu te ovim znanstveno popularnim predavanjem počela je Rijeka tehnologije, manifestacija kojoj je cilj privući mlade tehničkim i prirodnim znanostima, pa i meteorologiji gdje nedostaje stručnog kadra.

Manifestacija Rijeka tehnologije prvi je put održana 2018. godine, a ove se godine njome ujedno obilježava i 50. obljetnica osnutka Sveučilišta u Rijeci.

Rijeka tehnologije traje do 4. veljače, te nudi bogat program sa raznim aktivnostima, a uključeno je nekoliko fakulteta koji će zainteresiranoj javnosti otvoriti vrata.Osim o klimatskim promjenama od Zorana Vakule doznali smo i kakvo nas vrijeme u Rijeci očekuje.

-” Za razliku od prošlog tjedna, ovaj tjedan bajka. Za one koji vole stabilne vremenske prilike, vedrinu i nepretjerano jaku buru. Mislim da je je bilo dovoljno loše prošlih dana i sad napokon smirenija i stabilnija atmosfera. A ima još vremena u ostatku siječnja i veljači za promjeni, poručio je Vakula.