RIJEKA TURISTIČKI GRAD?

Riječkom turizmu sve više priznanja

Riječkom turizmu sve više priznanja

Je li Rijeka turistički grad? Ako je suditi po europskim turističkim novinarima u to nema sumnje. Upravo su oni Rijeci dodijelili dvije turističke nagrade.
Zapažen osobni doprinos u razvoju turizma. Obrazloženje je to koje je riječkom gradonačelniku donijelo povelju FEST 2010. godine, a nagradu je dobila i turistička zajednica Grada i to Zlatni Interstas također za razvoj turizma.
– Mislim da je to zajedničko priznanje svima onima koji su prepoznali koncept razvoja u kojem i turizam kroz događanja ima značajnu ulogu u daljnjem razvoju Rijeke – kazao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.
Nagrade koje se dodjeljuju već 17 godina poticaj su za daljnji rad, a taj rad trebao bi u godinama koje slijede bit još intenzivniji s obzirom da potencijala ima.
– Izuzetno puno lokacija, proizvoda koji se mogu staviti, prvenstveno Torpeda, nalazišta u starom gradu, mislim tu i na muzeje, izložbe koje trebaju biti na puno većoj razini – ističe direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.
No prije svega za sve će to trebati pričekati i to krizu da završi. Nakon gospodarske krize trebali bi se povećati i hotelski kapaciteti, a hoteli bi trebali niknuti na Preluku, Kostabeli, ali i na mjestu bivšeg Rikarda Benčića.