Rijeka zdravlja

Rijeka zdravlja / Moždani udar - svaka minuta je važna

U Hrvatskoj čak 5.200 osoba godišnje umre zbog moždanog udara, a daleko više njih ima trajni invaliditet. Doznajte kako prepoznati znakove moždanog udara što ranije i koje su nove metode liječenja koje daju sjajne rezultate u KBC-u Rijeka.

U Rijeci zdravlja kod Sandi Bujan Cvečić bile su doc.dr.sc. Vladimira Vuletić i dr.sc. Slavica Kovačić.

Pročitaj više

Rijeka zdravlja - UOZBILJIMO SE: Kada se popune 24 respiratora, prestaje dio operacija u KBC-u! No, puno veći problem je nedostatak medicinskih sestara za intenzivno liječenje!

-Imamo 60 respiratora, ali ne u nekom skladištu na čekanju. Kada se popune 24 respiratora Covid pacijentima staje i dio nehitnog operacijskog programa, a respiratori se prenose u Respiracijski centar. Najveći potencijalni problem je nedostatak medicinskih sestara. Ako u upotrebi bude svih 60 respiratora, liječnicima ćemo se pokriti, ali medicinskim tehničarima - teško!

Rekao je to prof.dr. Alen Protić predstojnik Klinike za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli koji je s dr. Markom Miloševićem u Rijeci zdravlja kod Sandi Bujan Cvečić predstavio rad Respiracijskog Covid centra KBC-a Rijeka.

Pročitaj više

Rijeka zdravlja - Dječji kirurzi s nestrpljenjem iščekuju novu bolnicu, ali osim nove zgrade nadaju se i sveobuhvatnoj kirurgiji dječje dobi

Dječja kirurgija nema listu čekanja, boravak roditelja uz dijete moguć je i sada u vrijeme Covida, dežurstva i pripravnosti organizirana su 24 sata 365 dana u godini. Kako su to postigli? Jesu li dosad imali pacijenta zaraženog koronavirusom na operativnom zahvatu? Zanimljivo je da liječe i jednog migranta. Jesu li zadovoljni preseljenjem u novu Bolnicu za majku i dijete na Sušaku i planiranom organizacijom rada u njoj?

Otvoreno o sadašnjosti i budućnosti dječje kirurgije kod Sandi Bujan Cvečić u Rijeci zdravlja govorili su prof.dr. Harry Nikolić i prof. dr. Nado Bukvić

 

Pročitaj više

Rijeka zdravlja i hitna medicina

Što je hitno stanje? Kako prepoznati srčani infarkt ili moždani udar? Kada pomoć potražiti u hitnoj službi KBC-a na Sušaku, a kada u Rijeci? Zašto se na hitnom traktu uvijek dugo čeka? Što je promijenio Covid 19? Odgovore doznajte u Rijeci zdravlja od liječnika koji rade na hitnoj medicini Martine Pavletić i Mate Matešića.

Pročitaj više

S ravnateljem Ružićem počela nova sezona Rijeke zdravlja

Svake srijede u 20.30 sati na Kanalu Ri uživo, iz našeg studija emitirat ćemo novu Rijeku zdravlja.

Urednici Sandi Bujan Cvečić prvi gost bio je prof. dr. Alen Ružić, novi ravnatelj riječkog KBC-a.

Evo što kaže: kako će riješiti problem otišlih liječnika, kolika primanja imaju liječnici i medicinske sestre, ima li hrvatsko zdravstvo novaca za adekvatne plaće, je li korona dodatno osiromašila bolnicu, što su njegovi ciljevi, tko će mu biti prvi suradnici, hoće li mijenjati predstojnike klinika i pročelnike zavoda...

Pročitaj više