Advent u parku

U moru adventskih događanja, gužvi na gradskim ulicama i trgovima, u kvartu na Rastočinama rodila se želja za stvaranjem intimnijeg, obiteljskog adventa

Rastočine

 

Advent u parku,  održati će se od 21. do 24. prosinca 2019. godine, u parku Giordano Bruno (na zavoju, križanje Osječke ulice i Ulice 1. maja).

Priča koja je započela prošle godine, ove se godine razvija i raste u još veću božićnu bajku, a sve u organizaciji MO Škurinjska Draga i udruge Rikordi, uz podršku Grada Rijeke, zahvaljujući kojoj ovaj događaj postaje i dio službenog programa Adventa u Rijeci. Lampice, miris fritula, kuhano vino, radost okupljanja prijatelja i obitelji, glazba, dječji smijeh... Sve to u jednom riječkom kvartu, izvan gradske vreve.

Za sve stanare Rastočina i okolnih kvartova, ali i sve one koji su u potrazi za ležernijom adventskom atmosferom, priprema se bogat program. Svaki od četiri dana adventa posjetitelji će od 17 sati moći uživati u bajkovito ukrašenom parku, raznim aktivnostima za djecu, piću, jelu i poslasticama. U subotu, 21. prosinca, druženje u 15 sati započet će zajedničkom radionicom ukrasa za središnju božićnu jelku parka, čije će zajedničko kićenje označiti službeno otvaranje Kvartovsku bajku. U 20 sati posjetitelji će moći uživati u svirci dua The Beards koji će zabavljati uz strane i domaće hitove za sve generacije – od Franka Sinatre do Eda Sheerana! Nedjelja, 22. prosinca rezervirana je za obiteljsko druženje u parku, a u ponedjeljak, 23. prosinca, u 19 sati nastupit će plesna skupina "Flame" (najmlađa grupa), a u 20 sati na Rastočine stiže "Snježno kraljevstvo". Djeca i posjetitelji moći će se tako fotografirati i družiti s – Elsom i Annom! Na Badnjak, 24. prosinca, Kvartovsku će bajku zaključiti svirka benda The Old School Band, koji će svih razveseliti starim rock hitovima uz koje se odrastalo na plažama, parkovima i tulumima uz prijatelje i gitaru.

Kvartovska bajka ne staje samo na četiri adventska dana. Pod istim će se nazivom organizirati i pregršt događanja kroz cijelu godinu. Sportska okupljanja, aktivnosti za djecu, koncerti, predstave – brojne priče koje objedinjene čine pravu Kvartovsku bajku.

 

Kategorija