Eko etno sajam Fiumare:Suveniri na temu mora i tradicijske baštine

U sklopu festivala Fiumare traje Eko-etno sajam u Vedijevoj ulici koji je okupio proizvođače autohtonih suvenira iz Rijeke i bliže okolice. Izlagači su  napravili suvenire na temu mora, tradicijske baštine te proizvodi iz obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. 

Deveti Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije Fiumare i ove godine donosi bogati program na nekoliko lokacija. Jedan od njih je eko-etno sajam u Vedijevoj ulici koji je okupio proizvođače autohtonih suvenira iz Rijeke i bliže okolice. Dosta se izlagača potrudilo napraviti suvenire na temu mora, tradicijske baštine te proizvodi iz obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. 

Mjesto sajma nije slučajno odabrano, nekada je luka Rijeka bila na prostoru Mrtvog kanala, ispričao nam je Nenad Pinezić iz Organizacijskog odbora Fiumare

-"Na eko drvenim štandovima ljudi su donosili morskim putem svoju robu i blago, razmijenjivali sa ostalima, nakon toga nastala je i riječka tržnica, ribarnica sve ovo što je iza nas tako da oživljavamo tu riječku povijest 2 06

Festival Fiumare ove se godine održava u novom terminu, s proljeća je prebačen na jesen što se poklopilo sa sajmom nautike u riječkoj rivi.
U večernjim satima održat će se vatromet, a u subotu su planirane regate, jedrenje za djecu i roditelje.

 

Kategorija