Klinici za Infektologiju uručen uređaj koji spašava život

Primopredajom uređaja vrijednog 84 tisuće kune označen je kraj ovogodišnje humanitarne akcije Sve za našu djecu.

"Izuzetna je bila potreba za ovim uređajem na našoj Klinici,neovisno o pandemiji covida 19. Ovaj aparat vraća ritam srca i jedina je prava intervencija kod akutnog zastoja srca,niti jedan lijek ga ne može zamijeniti, istaknula je predstojnica Klinike za Infektologiju KBC-a Rijeka Biserka Trošelj Vukić 

Od danas Klinika za Infektologiju KBC-a Rijeka ima defibrilator monitor vrijedan 84 tisuće kuna,nužan za spašavanje ljudskih života,koji su do sada morali posuđivati sa ostalih klinika. Primopredajom uređaja vrijednog 84 tisuće kune označen je kraj ovogodišnje humanitarne akcije Sve za našu djecu.

"Izuzetna je bila potreba za ovim uređajem na našoj Klinici,neovisno o pandemiji covida 19. Ovaj aparat vraća ritam srca i jedina je prava intervencija kod akutnog zastoja srca,niti jedan lijek ga ne može zamijeniti, istaknula je predstojnica Klinike za Infektologiju KBC-a Rijeka Biserka Trošelj Vukić na primopredaji. 

Akcija Sve za našu djecu , peta po redu , ostat će zapamćena po tome što se odvijala u vrijeme korono virusa, dok su okupljanja bila zabranjena, no građani su pokazali veliki senzibilitet.  Organizatori Kanal Ri I Udruga Riječko srce akciju Sve za našu djecu koja je namijenjena za pomoć djeci ove godine prenamijenili za kupnju prijeko potrebnog aparata Klinici za infektologiju na kojoj su se liječili pacijenti oboljeli od covida 19. Uređaj je stigao u trenutku kada se korona virus vratio,a riječka Infektologija spremna je za teže oboljele pacijente

 

Podsjetimo u sklopu akcije održane su dvije humanitarne manifestacije . U akciji Kuhajmo protiv COVID-a za djelatnike Hitne medicine na Sušaku kuhali su David Skoko, Stevo Karapandža, Deni Srdoč, Kristijan Kozmić I Ivan Medić. Toni Cetinski, Mia Negovetić, Marko Kutlić I Jure Brkljača nastupili su na humanitarnom koncertu na Trgu Riječke rezolucije. Koncert je održan 29. svibnja I bio je prvi u Hrvatskoj nakon korona pauze,a zbog posebnih epidemioloških mjera pratilo ga je samo 200 gledatelja uživo.No koncert svi su mogli pratiti putem Kanala Ri , i pozivati na humanitarni telefon liječnike i medicinske sestre koji su se javljali iz call centra. 

Kao I prethodnih godina iza Akcije Sve za našu djecu ostaji trajni podsjetnici. Tri senzorne sobe, Udruzi Dira, OŠ Pećine I Udruzi down Rijeka 21, čekaonica I igraonica na Dječjoj onkologiji I hematologiji. Od danas pridružuje im se I ovaj uređaj za spašavanje života, za kojeg se nadamo da će se koristiti, što manje.

 

 

 

Kategorija