Riječki beskućnici kreću na Novi put

Dvogodišnji projekt vrijedam milijun i pol kuna ima za cilj kvalitetnije uključivanje beskućnika u život zajednice i promjena njihovog socijalnog statusa

 

Riječki beskućnici kreću u Novi put. Naziv je to projeka kojem je cilj kvalitetnije uključivanje beskućnika u život zajednice i promjena njihovog socijalnog statusa.

Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke nositelj je i prijavitelj projekta Novi put na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za dodjelu sredstava iz Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - Faza I. Ukupna sredstva za projekt vrijedan 1.483.984,74 kune, u potpunosti su osigurana iz EU Fonda. Trajanje projekta je 24 mjeseca.

Partneri na projektu su prihvatilište za beskućnike Udruge „Oaza“ i prihvatilište Franjevačkog svjetovnog reda Trsat „Ruže sv. Franje te Centar za socijalnu skrb Rijeka

Na području Grada Rijeke, trenutno djeluju dva navedena prihvatilišta koja godišnje zbrinjavaju oko 100 različitih korisnika. Grad Rijeka također provodi Odluku o davanju nužnih smještaja na korištenje što podrazumijeva korištenje stambenih jedinica na 3 lokacije, a korisnicima je na raspolaganju 180 stambenih jedinica za oko 400 osoba.

 

Kategorija