U Rijeci je održan Hod za život

 ‘Silovane žene koje pobace su – ubojice’,poručila je organizatorica Hoda za život Barbara Brezac Benigar

Pod sloganom Moja kultura je kultura života 350 sudionika u Rijeci je danas hodalo za život

“Naše poruke su uvijek iste: život započinje od začeća I završava prirodnom smrću I svaki taj život trebamo paziti jer sve naše slobode idu do onoga da ne ugrozimo tuđi ljudski život I drugu osobu. I zato mi danas porukom Moja kultura je kultura života, u europskoj prijestolnici kulture zagovaramo kulturu života” - poručila je organizatorica I predsjednica udruge Malaika, Barbara Brezac Benigar.Povorka je uz transparente hodala skraćenom rutom od Titovog trga preko Fiumare, do Jelačićevog trga gdje su se sudionici zabavili uz glazbeni program.

 No Barbara Brezac Benigar, u razgovoru za televiziju N1,bila je daleko radikalnija. Izjavila je kako smatra da su silovane žene koje naprave pobačaj - ubojice.

"Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice. Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo, majka koja je učinila pobačaj je osoba koja je sebe stavila u poziciju ubojice jer je dokinula nečiji život. Ne treba jedan zločin završiti još jednim zločinom. Itekako sam svjesna što govorim. Dala sam vam jasne odgovore iza kojih se neću sakriti", kazala je.

 

Kategorija