Vela Gospa:Na Trsatu puno manje hodočasnika

 Večernju misu u 18 sati i 30 minuta predvodi nadbiskup mons. Ivan Devčić. Očekuje se i dolazak premijera Andreja Plenkovića

Na blagdan Velike Gospe tijekom cijelog dana brojni vjernici posjetili su Svetište Majke Božje na Trsatu. Pomoliti se, zapaliti svijeću tradicija je koja se ne propušta.

Tijekom jutra svakih sat vremena održane su mise u perivoju, iako na otvorenom vjernici su bili pozvani da nose maske a hostija se primala isključivo u ruke. Misu u 10 sati predvodio je fra Milan Krišto, novi provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda koji se u propovijedi osvrnuo i na pandemiju Covida 19, o nebitnosti posjedovanja materijalnog i važnosti osnaživanja duhovne snage.

 Početkom tjedna fra Bernarda Barbarića zamjenio je fra Krunoslav Kocijan na mjestu gvardijana i čuvara Svetišta Majke Božje na Trsatu.

 Večernju misu u 18 sati i 30 minuta predvodi nadbiskup mons. Ivan Devčić.

Trsat bi u nekim boljim vremenima za Veliku Gospu bio prepun vjernika i turista, no danas posjetitelja je bilo upola manje. Ove godine,zbog korona virusa,  održan je samo vjerski dio programa dok je onaj sajamski dio otkazan.Mise su se održavale samo u perivoju Svetišta,  na otvorenom

Kategorija