Rujan u Rijeci: Turisti i dalje dolaze no slabije troše

Ljeto se bliži kraju, a Rijeka i dalje ostaje zanimljiva turistička destinacija. U gradu se trenutno nalazi gotovo 1400 gostiju iz raznih dijelova svijeta.

-“Stigli smo u ponedjeljak. Bili smo već ovdje nekoliko puta, sviđa nam se. Što vam se sviđa ovdje? Imam obitelj ovdje i lijep je grad. Blizu plaže je. Odlično je.

Kako provodite vrijeme ovdje? Fleksibilni smo. Odemo u planine nekad, odemo na pecanje ili samo ostanemo na plaži ili odemo u shopping. Možeš sve raditi ovdje.

I vremenske prilike prvih dana rujna idu u prilog turizmu. Kupališna sezona još traje.

-“Došli smo posjetiti grad, plivati u moru i zabaviti se. Kupamo se u moru, šetamo parkovima i trgovima. I stvarno smo sretni ovdje. Prvi put ste ovdje? Da, da prvi put. Planirate se vratiti? Da. Hrvatska je predivna zemlja i veselimo se našem povratku ovdje jednog dana.

Odličnu turističku sezonu podupiru i statistike koje pokazuju kako je samo u kolovozu bilo 20% više dolazaka i 19% više noćenja.

U prvih 8 mjeseci riječka subregija bilježi najbolje rezultate na Kvarneru. Broj dolazaka i noćenja ne prati i potrošnja, turisti oprezno troše, kažu ugostitelji.

Bez obzira na cijene i potrošnju, turista će u Rijeci, prema najavama biti i u ostatku rujna. Prilog u tome ide i prognoza koja predviđa uglavnom lijepo i sunčano vrijeme.