RYANAIR SE VRAĆA

Od travnja s Krka kreću letovi za London i Stockholm

Od travnja s Krka kreću letovi za London i Stockholm

Napokon je potpisan ugovor koji će Kvarner približiti europskim destinacijama. Zrakoplovi popularnog irskog Low coast avio prijevoznika u travnju slijeću na Krk, odakle će dva puta tjedno letjeti za London i Stockholm.
S prvim će zrakoplovima Ryanaira, u travnju poletjeti i ambicije riječke zračne luke, ali i Kvarnera kao turističkog odredišta. Nakon Pule, Zadra i Osijeka, irski je avio div, koji posjećuje više od 160 svjetskih zračnih luka, na Krku pronašao novo hrvatsko uporište.
– Sada imamo četiri zračne luke u Hrvatskoj, što je sjajna vijest. Dvije nove linije, za London i Stockholm, prevoziti će 40 tisuća putnika godišnje u Rijeku i iz Rijeke – rekla je direktorica prodaje i marketinga Ryanaira, Laura Mccormack.
Četrdeset tisuća novih putnika antibiotik je koji bi trebao ublažiti patnju onemoćale krčke zračne luke, koja, iako je smještena u drugoj najjačoj turističkoj regiji u državi, sa čak dva milijuna gotovo da nema nikakve veze.
– To je bilo negdje na razini od jedan posto pa čak i nižoj od jedan posto – kazao je direktor Zračne luke Rijeka, Mladen Pasarić.
Krivnjom za to, kao vrućim krumpirom, dugo su se dodavali zračna luka i okolni gradovi i općine.
– Uvijek je problem u suradnji tako da evo ovaj put smo uspjeli naći formulu za suradnju i zračna luka je odradila svoj dio što se tiče tehničkog prijema, mi smo odradili svoj dio u dovođenju zračnog prijevoznika – objašnjava direktor TZ Grada Rijeke, Petar Škarpa.
A Ryanair će odraditi svoj dio u dovođenju gostiju na Kvarner. U tome će nesumnjivo pomoći i sporazum o zajedničkoj promociji Kvarnera na internet stranicama irske tvrtke. Ryanairov povratak na Krk bit će od velikog značaja i za četrdesetak sretnika, koji će popuniti isto toliko novih radnih mjesta.