S 2,40 promila alkohola i bez vozačke zaustavljen kod Ravne Gore

Najveća koncentracija alkohola od 2,40 promila izmjerena je u četvrtak, 20. travnja, 39-godišnjem vozaču na području Ravne Gore  Prošlog tjedna na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 69 prometnih nesreća, od kojih je osam težih nesreća, a 61 su lakše nesreće. U ovim nesrećama je devet osoba teže, a 13 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 136.960 eura.

Uz šest stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i dva pješaka te pet alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 189 vozača, od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog vozača do 0,50 g/kg.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 11, je bilo u dobi iznad 35. godine života,  dvoje ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok ih je troje između 18. i 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,40 promila izmjerena je u četvrtak, 20. travnja, 39-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Ravne Gore.

Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili pola sata poslije noći kada je pri utjecaju alkohola i bez vozačke dozvole upravljao osobnim vozilom  marke Fiat, delničkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa i priveden u policijsku postaju gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenih prekršaja protiv 39-godišnjaka je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 1350 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od  tri mjeseca.