OGLAS

Salmonela

Hrana koju jedemo gotovo nikad nije sterilna, u njoj se uvijek mogu naći mikroorganizmi, koji mogu potjecati od normalne mikroflore sirovine, mogu ući u hranu procesom prerade i uskladištenja i nepravilnom manipulacijom. U većini slučajeva ti mikroorganizmi neće imati utjecaja na potrošača, ali ponekad mogu uzrokovati bolesti. Uzročnici salmonele su bakterije koje su paraziti crijeva različitih životinja, ali se mogu naći u zemlji, vodi i na biljkama.

Hrana koju jedemo gotovo nikad nije sterilna, u njoj se uvijek mogu naći mikroorganizmi, koji mogu potjecati od normalne mikroflore sirovine, mogu ući u hranu procesom prerade i uskladištenja i nepravilnom manipulacijom. U većini slučajeva ti mikroorganizmi neće imati utjecaja na potrošača, ali ponekad mogu uzrokovati bolesti. Uzročnici salmonele su bakterije koje su paraziti crijeva različitih životinja, ali se mogu naći u zemlji, vodi i na biljkama.

Hrana
koju jedemo gotovo nikad nije sterilna, u njoj se uvijek mogu naći
mikroorganizmi, koji mogu potjecati od normalne mikroflore sirovine,
mogu ući u hranu procesom prerade i uskladištenja i nepravilnom
manipulacijom. U većini slučajeva ti mikroorganizmi neće imati
utjecaja na potrošača, ali ponekad mogu uzrokovati bolesti.
Uzročnici salmonele su bakterije koje su paraziti crijeva različitih
životinja, ali se mogu naći u zemlji, vodi i na biljkama.