OGLAS

Sardelafest

Druga u nizu gourmet manifestacija ovogodišnjeg novigradskog gourmet festivala, koji započinje koncem travnja i traje sve do listopada, a koji na svakom od pojedinih evenata valorizira neki od kulinarskih atributa ovoga kraja, posvećena je srdeli i drugoj plavoj ribi.
Odavno je poznato kako je plava riba, pa tako i njezina najpoznatije predstavnica – srdela odnosno sardela, vrlo bogata proteinima, nezasićenim omega 3 masnim kiselinama, vitaminom D i vitaminima skupine B, što je čini izrazito zdravom i poželjnom u prehrani. Želite li u svom organizmu smanjiti razinu kolesterola, poboljšati elastičnost stijenki krvnih žila i tako pomoći u regulaciji krvnog tlaka, te smanjiti rizik od začepljenja krvnih žila, srdela i druga plava riba – inćuni, skuša, tuna…, što češće trebali bi ser naći na vašem jelovniku.
No, ako si baš i ne možete ili ne stignete prečesto priuštiti plavu ribu, onda bar nemojte propustiti prigodu da u njoj uživate kada vam je ponude svježu, a k tome i ukusno pripremljenu. A upravo takvu, uz to još i u maštovitim, nesvakidašnjim kulinarskim aranžmanima, ponudit će vam je na novigradskom Sardelafestu.
Na ovom jednodnevnom gourmet-eventu, u sugestivnom ambijentu Parka Novigradske biskupije smještenom u samom centru povijesne jezgre grada, u podnožju gradskog zvonika i stoljetnih borova, tek na korak-dva od mora, dočekat će vas pravi praznik za nepce, ali i sva druga osjetila. Moći ćete tako kušati ukusne i maštovite degustacijske zalogaje od srdele i druge plave ribe, koje će za vas, posebno za ovu prigodu, osmisliti i pripremiti naši iskusni kulinarski chefovi, a koja ćete moći na licu mjesta sljubiti s vrhunskim vinima ovdašnjih vinara.
Svoje će vam proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći ćete tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, tjesteninu iz kućne radinosti, ukusne slastice, prirodnu kozmetiku i još mnogo, mnogo toga.

Bit će tu i prodajna izložba rukom rađenog izvornog suvenira i drugih rukotvorina, te popratni glazbeno-animacijski program, uz prikladnu, nenametljivu glazbenu kulisu, kao i program tradicijske glazbe i plesa.
U tjednu u kojem se održava Sardelafst, ukusna jela od srdele i druge plave ribe moći ćete kušati i u novigradskim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima, koji će vam kao partneri manifestacije ponuditi prigodne menue odnosno jela na bazi plave ribe. I dok ćete u okviru same manifestacije u Parku Novigradske biskupije srdelu i drugu plavu ribu moći kušati u nekim drugačijim i posebnim kulinarsko-degustacijskim aranžmanima, naši će vam gourmet-partneri u svojim objektima ponuditi i mnoga tradicionalna jela s ovom izvrsnom i zdravom namirnicom. Hoće li to biti „sardele na savor” ili slani inćuni začinjeni tek s malo papra, luka i ekstra-djevičanskog maslinovog ulja, možda frigana ili na gradele bačena friška srdela, zašto ne i skuša, ili pak sočan i lijep komad odreska od tune…. Izaberite i odlučite sami. I neka vam je u slast!
www.coloursofistria.com

Druga u nizu gourmet manifestacija ovogodišnjeg novigradskog gourmet festivala, koji započinje koncem travnja i traje sve do listopada, a koji na svakom od pojedinih evenata valorizira neki od kulinarskih atributa ovoga kraja, posvećena je srdeli i drugoj plavoj ribi.
Odavno je poznato kako je plava riba, pa tako i njezina najpoznatije predstavnica – srdela odnosno sardela, vrlo bogata proteinima, nezasićenim omega 3 masnim kiselinama, vitaminom D i vitaminima skupine B, što je čini izrazito zdravom i poželjnom u prehrani. Želite li u svom organizmu smanjiti razinu kolesterola, poboljšati elastičnost stijenki krvnih žila i tako pomoći u regulaciji krvnog tlaka, te smanjiti rizik od začepljenja krvnih žila, srdela i druga plava riba – inćuni, skuša, tuna…, što češće trebali bi ser naći na vašem jelovniku.
No, ako si baš i ne možete ili ne stignete prečesto priuštiti plavu ribu, onda bar nemojte propustiti prigodu da u njoj uživate kada vam je ponude svježu, a k tome i ukusno pripremljenu. A upravo takvu, uz to još i u maštovitim, nesvakidašnjim kulinarskim aranžmanima, ponudit će vam je na novigradskom Sardelafestu.
Na ovom jednodnevnom gourmet-eventu, u sugestivnom ambijentu Parka Novigradske biskupije smještenom u samom centru povijesne jezgre grada, u podnožju gradskog zvonika i stoljetnih borova, tek na korak-dva od mora, dočekat će vas pravi praznik za nepce, ali i sva druga osjetila. Moći ćete tako kušati ukusne i maštovite degustacijske zalogaje od srdele i druge plave ribe, koje će za vas, posebno za ovu prigodu, osmisliti i pripremiti naši iskusni kulinarski chefovi, a koja ćete moći na licu mjesta sljubiti s vrhunskim vinima ovdašnjih vinara.
Svoje će vam proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći ćete tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, tjesteninu iz kućne radinosti, ukusne slastice, prirodnu kozmetiku i još mnogo, mnogo toga.

Bit će tu i prodajna izložba rukom rađenog izvornog suvenira i drugih rukotvorina, te popratni glazbeno-animacijski program, uz prikladnu, nenametljivu glazbenu kulisu, kao i program tradicijske glazbe i plesa.
U tjednu u kojem se održava Sardelafst, ukusna jela od srdele i druge plave ribe moći ćete kušati i u novigradskim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima, koji će vam kao partneri manifestacije ponuditi prigodne menue odnosno jela na bazi plave ribe. I dok ćete u okviru same manifestacije u Parku Novigradske biskupije srdelu i drugu plavu ribu moći kušati u nekim drugačijim i posebnim kulinarsko-degustacijskim aranžmanima, naši će vam gourmet-partneri u svojim objektima ponuditi i mnoga tradicionalna jela s ovom izvrsnom i zdravom namirnicom. Hoće li to biti „sardele na savor” ili slani inćuni začinjeni tek s malo papra, luka i ekstra-djevičanskog maslinovog ulja, možda frigana ili na gradele bačena friška srdela, zašto ne i skuša, ili pak sočan i lijep komad odreska od tune…. Izaberite i odlučite sami. I neka vam je u slast!
www.coloursofistria.com

Druga
u nizu gourmet manifestacija ovogodišnjeg novigradskog gourmet
festivala, koji započinje koncem travnja i traje sve do listopada, a
koji na svakom od pojedinih evenata valorizira neki od kulinarskih
atributa ovoga kraja, posvećena
je srdeli i drugoj plavoj ribi.Odavno
je poznato kako je plava riba, pa tako i njezina najpoznatije
predstavnica – srdela odnosno sardela, vrlo bogata proteinima,
nezasićenim omega 3 masnim kiselinama, vitaminom D i vitaminima
skupine B, što je čini izrazito zdravom i poželjnom u prehrani.
Želite li u svom organizmu smanjiti razinu kolesterola, poboljšati
elastičnost stijenki krvnih žila i tako pomoći u regulaciji krvnog
tlaka, te smanjiti rizik od začepljenja krvnih žila, srdela i druga
plava riba – inćuni, skuša, tuna…, što češće trebali bi ser
naći na vašem jelovniku.No,
ako si baš i ne možete ili ne stignete prečesto priuštiti plavu
ribu, onda bar nemojte propustiti prigodu da u njoj uživate kada vam
je ponude svježu, a k tome i ukusno pripremljenu. A upravo takvu, uz
to još i u maštovitim, nesvakidašnjim kulinarskim aranžmanima,
ponudit će vam je na novigradskom Sardelafestu.Na
ovom jednodnevnom gourmet-eventu, u sugestivnom ambijentu Parka
Novigradske biskupije
smještenom u samom centru povijesne jezgre grada, u podnožju
gradskog zvonika i stoljetnih borova, tek na korak-dva od mora,
dočekat će vas pravi praznik za nepce, ali i sva druga osjetila.
Moći ćete tako kušati ukusne i maštovite degustacijske
zalogaje od srdele i druge plave ribe,
koje će za vas, posebno za ovu prigodu, osmisliti i pripremiti naši
iskusni kulinarski chefovi, a koja ćete moći na licu mjesta
sljubiti s vrhunskim
vinima ovdašnjih vinara.
Svoje
će vam proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih
ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni
proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći
ćete tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna
ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut
i druge suhomesnate delicije, tjesteninu iz kućne radinosti, ukusne
slastice, prirodnu kozmetiku i još mnogo, mnogo toga. Bit
će tu i prodajna izložba rukom rađenog izvornog suvenira i drugih
rukotvorina, te popratni glazbeno-animacijski program, uz prikladnu,
nenametljivu glazbenu kulisu, kao i program tradicijske glazbe i
plesa.U
tjednu u kojem se održava Sardelafst, ukusna jela od srdele i druge
plave ribe moći ćete kušati i u novigradskim restoranima, konobama
i drugim ugostiteljskim objektima, koji će vam kao partneri
manifestacije ponuditi prigodne menue odnosno jela na bazi plave
ribe.
I dok ćete u okviru same manifestacije u Parku Novigradske biskupije
srdelu i drugu plavu ribu moći kušati u nekim drugačijim i
posebnim kulinarsko-degustacijskim aranžmanima, naši
će vam gourmet-partneri u svojim objektima ponuditi i mnoga
tradicionalna jela s ovom izvrsnom i zdravom namirnicom. Hoće li to
biti „sardele na savor” ili slani inćuni začinjeni tek s malo
papra, luka i ekstra-djevičanskog maslinovog ulja, možda frigana
ili na gradele bačena friška srdela, zašto ne i skuša, ili pak
sočan i lijep komad odreska od tune….
Izaberite i odlučite sami. I neka vam je u slast!www.coloursofistria.com

<