Sat vremena bez rada

Sindikati pozivaju sutra u podne prestanite raditi

Sindikati pozivaju sutra u podne prestanite raditi

Zaustavimo rad u svim tvrtkama i ustanovama na jedan sat, kako bismo nekompetentnoj Vladi, pohlepnim bankama, nepoštenim vlasnicima i nesposobnim poslodavcima poručili – ili gore ili dolje, pozivaju iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. Nakon velikog prosvjeda 7. travnja, sutra se tako nastavlja s akcijama koje su odraz sve većeg nezadovoljstva.
Sutra se, u poduzećima diljem države, između 12 i 13 sati, neće raditi.
– Svi oni koji mogu u tom vremenu prekinuti rad, prekinut će ga, i sindikalni povjerenici obratit će im se sa analizom situacije u djelatnosti u kojoj rade i pročitati ovaj zajednički letak, koji je podijeljen, pod nazivom – Solidarno zajedno – rekla je na konferenciji za novinare regionalna povjerenica SSSH, Jadranka Tomašić.
A na letku između ostalog stoji izražavanje želje za boljom i pravednijom zemljom, zemljom socijalne pravde i drugačije istine.
– Ništa se nije promijenilo na bolje od našeg prosvjeda, i dalje dnevno ljudi ostaju bez posla, nezaposlenost je sve veća i veća, neizvjesnost je sve veća i veća, sve veći broj naših kolegica i kolega radi, a za svoj rad ne prima plaću – dodaje Tomašić.
Ili bolje ili dolje, jasna je poruka koju ovom akcijom, prosvjedima 1. svibnja i svim ostalim aktivnostima šalju radnici.