Scenic Eclipse II isplovio na svoje prvo putovanje:12-dnevno putovanje u luksuznom apartmanu stajat će 28000 funti

Brod će ove ovoga ljeta ploviti Mediteranom, a karte će se moći kupiti i za islandsku i škotsku turu. Cijene su za hrvatske prilike paprene- 12—odnevno putovanje iz Lisabona za Barcelonu 7700 funti po osobi, a za smještaj u ultraluksuznim apartmanima 28.000 funti.

Nakon prošlogodišnjeg porinuća, istraživački kruzer Scenic Eclipse II, danas je isplovio prema Lisabonu, gdje ga čekaju prvi putnici. Vrijedan je 170 milijuna eura, u izgradnji i opremanju sudjelovali su radnici 3.maja i kooperant

Najnoviji brod u floti vodeće svjetske kompanije za luksuzna kružna putovanja, Scenic grupe, koja se od 2007. bavi i brodogradnjom, u potpunosti je izgrađen u Hrvatskoj, te je ujedno u 3. maju bio i prva novogradnja nakon duge četiri godine pauze. Na današnjem tržištu velika je rijetkost da neki brod bude izgrađen u predviđenom roku, a kamoli prije roka. Ipak, na riječkom brodogradilištu uspjeli su završiti projekt 3 mjeseca ranije, i to unutar buđeta. Gradnju je vodila hrvatska tvrtka koje dio je Scenicove grupacije, dok je dio 3.maja bio u potkoncesiji.

Brod prima 228 gostiju, o kojima se brine otprilike jednak broj članova posade. Ovakavo putovanje, u all-inclusive uvijetima, omogućuje putnicima da na prilično komforan način vide odredišta koja su nekada bila dostupna samo istraživačkim brodovima.Luksuzni kruzer čijom je izgradnjom upravljala domaća tvrtka MKM Yachts, tvrtke kćeri australske korporacije Scenic, danas je uz svečanost iz riječkog 3. maja isplovio na svoje prvo putovanje. Svečanosti je prisustvovao i hrvatski premijer Andrej Plenković, župan Zlatko Komadina te ministar Davor Filipović.

Foto:Klara Peranić

Svečanosti je prisustvovao i hrvatski premijer Andrej Plenković, župan Zlatko Komadina te ministar Davor Filipović.