Sergej Trifunović i Vojislav Brajović s predstavom Voz gostuju u Rijeci

Predstava “Voz” Zvezdara teatra iz Beograda  koja će gostovati u Rijeci nedjelju, 5. veljače u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca. U predstavi igraju Vojislav Brajović i Sergej Trifunović,režiju potpisuje Vojislav Brajović.

Ulaznice za predstavu su besplatne  i mogu se preuzeti na blagajni kazališta od ponedjeljka do petka 8-14 sati, te subotom od 9 do13 sati i sat vremena prije početka predstave u atriju kazališta.

Ulaznice je također moguće preuzeti u prostorijama pododbora Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta” na adresi Trg sv. Barbare 1, od 8:30 do 12:00 sati. 

“Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici – profesoru Belom koga tumači Brajović i bivšem zatvoreniku Crnom koga igra Sergej Trifunović.

Na samom početku, Crni spašava Bijelog da se ne baci pod vlak i odvodi ga u svoj stan gdje se odigrava cijela akcija. Crni je bivši osuđenik i vjernik, dok je Bijeli ateist i profesor. Upoznavši se, vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi te o pitanju zašto živimo i zašto je Bijeli pokušao samoubojstvo. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona želi potaknuti publiku na razmišljanje o ovim temama.

Ovo nije kazališna predstava. Ovo je nešto s čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, vlak bez konduktera, kojem se početna, krajnja i usputne stanice ne mogu znati”. – Sergej Trifunović.

Predstava je nastala po tekstu Cormaca McCarthya, u režiji Vojislava Brajovića, koji je ideju za režiju dobio nakon odgledanog filma „The Sunset Limited“ po Mc Carthyjevom djelu, kojeg je 2011. godine režirao Tommy Lee Jones, a u kojem su uloge Crnog i Bijelog odigrali Jones i Samuel L. Jackson.

Riječko izvođenje predstave biti će 215. po redu. Predstava Voz je 2016. godine gostovala u Rijeci kada je nagrađena nagradom publike „Dalibor Foretić“ na 23. Međunarodnom Festivalu malih scena.