Sezona za zaborav

Riječka se bajka ponovno pretvorila u dramu

Riječka se bajka ponovno pretvorila u dramu

Spušteni su zastori Prve hrvatske nogometne lige. Riječka se bajka ponovno pretvorila u dramu. Sredina prvenstvene ljestvice krajnji je rezultat još jedne sezone za zaborav.
Međusobnim nadigravanjem, na posljednjem treningu, kraju je privedena sezona, koju nitko kome je klub u srcu neće pamtiti po dobru.
– Mislim da je bilo puno turbulencija, pogotovo u prvom dijelu sezone. Mislim da smo u ovom drugom dijelu ciljeve koji su bili zacrtani i ostvarili – rekao je trener Nenad Gračan.
Prisilna prodaja braće Sharbini, izostanak plaći, blokada računa, prisilno preoblikovanje, bodovna dijeta, problemi su se nizali i na kraju Rijeku smjestili na sredinu prvenstvene ljestvice, uz bok Lokomotivi.
Sezonu od propale dijeli samo činjenica da su dres prve momčadi obukli i priliku iskoristili mlađi igrači.
– Pri kraju smo počeli igrati stvarno dobro i takvu igru trebamo ponoviti u slijedećoj godini, s tim što ćemo bit još uigraniji, ako ova ekipa ostane na okupu – kazao je branič Denis Ljubović.
A upitna je sama okosnica momčadi. Štrok, Čagalj i Đalović, svoj autogram upravi još uvijek nisu dali, a slučaj Fernandez odavno je sapunica neizvjesnog raspleta.
– Ja se nadam da ću riješiti svoju situaciju do kraja ovog tjedna i da ću igrati u Rijeci – kaže Radomir Đalović.
– Želimo da oni ostanu tu, kod nekih je situacija malo bolja, kod nekih malo kompliciranija, ali sve u svemu mislim da ćemo naći zajednički jezik – ističe sportski direktor HNK Rijeke, Elvis Brajković.
A zajednički će jezik sportski direktor morati pronaći i s trenerom. Gračanu trebaju tri pojačanja, bokovi i brzi napadač i to što prije, kako bi pripreme momčad konačno dočekala posložena, u protivnome nova će sezona značiti staru riječku priču.