ŠIBENIK – RIJEKA 0:1

Nakon gotovo sedam mjeseci, nogometaši Rijeke jučer su pobijedili na gostujućem terenu

Nakon gotovo sedam mjeseci, nogometaši Rijeke jučer su pobijedili na gostujućem terenu

Nakon gotovo sedam mjeseci, nogometaši Rijeke jučer su pobijedili na gostujućem terenu. Pobjeda nad Šibenikom ima dodatnu težinu ako se uzme u obzir da je ostvarena u dvorištu izravnog konkurenta za mjesto u Europi.
Krajem rujna 2008. i pobjede od 3:0 u Stanovima, nogometaši Rijeke nisu ni slutili kakav ih crni niz očekuje na gostujućim terenima. Više od pola godine kasnije na susjednom Šubićevcu, Vedran Gerc pogotkom u 85. minuti susreta Robertu Rubčiću je donio prvu trenersku pobjedu u gostima.
– Dečki su zajedno odigrali vrhunski, disciplinirano, ono što sam tražio čitavo vrijeme od njih da budu profesionalci i da se tako ponašaju na terenu – rekao je trener HNK Rijeke, Robert Rubčić.
Pobjedom na Šubićevcu četvrtoplasirani Riječani odmakli su petom Šibeniku na 4 boda. Još jedan konkurent za Kup UEFA, trenutno treća momčad lige – Slaven Belupo, na Kantridu dolazi u nedjelju.
– Oni su bili u jednoj maloj krizi, ali mislim da je to ekipa koja se može vratit, ekipa koja je prošli put pokazala na Kantridi da je dosta opasna i bit će dosta teška utakmica – kaže Rubčić.
Pobjeda nad Koprivničanima, koji trenutno imaju samo bod prednosti nad bijelima, Rijeku bi pet kola prije kraja sezone svrstala na prvo mjesto kandidata za Kup Uefa.