Sjećanje na Marina Jakominića

Danas je na gradskom groblju Kozala u Rijeci, u znak sjećanja i zahvalnosti na posljednjem počivalištu Marina Jakominića, hrvatskog branitelja i legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Rijeka – „Ajkula“, položeno cvijeće i zapaljene su svijeće

Marino Jakominić 6

Danas je na gradskom groblju Kozala u Rijeci, u znak sjećanja i zahvalnosti na posljednjem počivalištu Marina Jakominića, hrvatskog branitelja i legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Rijeka – „Ajkula“, položeno cvijeće i zapaljene su svijeće. Legendarnom zapovjedniku počast su odali predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnikom Tomislavom Dizdarom, članovi obitelji i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ te predstavnici Grada Rijeke, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Goranom Palčevskim.

Marino Jakominić poginuo je 29. kolovoza 1992. godine u neprijateljskoj zasjedi na Visočici na Velebitu. Zapovjednikom Posebne jedinice policije imenovan je u rujnu 1991. godine, nakon čega odlazi na gospićko ratište. U travnju 1992. godine na dubrovačko ratište, gdje se tijekom oslobađanja južnih pravaca prema Župi i Konavlima istaknuo svojim zapovjednim stilom i brigom za svakog pojedinog suborca. Nakon povratka i kraćeg boravka u Rijeci, zajedno sa svojom jedinicom odlazi na ličko ratište, gdje je nažalost prije 29 godina položio život za domovinu.

U znak sjećanja na Marina Jakominića i njegov doprinos u Domovinskom ratu, njegovo ime nosi jedna ulica na Kantridi u Rijeci i policijski ophodni brod MUP-a.