Sklopljen Ugovor o dovršetku započete novogradnje 723 u 3. Maju

Potpisom Ugovora, Brodogradilište 3.MAJ je postiglo izniman poslovni poduhvat, jer je unatoč globalno objektivnim otežavajućim okolnostima, nastavilo realizirati Odluku Vlade RH, dodatno zaposlilo svoje kapacitete, te pokazalo da je i u takvim – nenormalnim uvjetima, uz izuzetne napore svih sudionika, ipak moguće funkcionirati.

3 maj

Sklopljen je Ugovor o dovršetku započete novogradnje 723, druge novogradnje iz paketa ukupno tri nedovršene novogradnje. Ugovor je sklopljen između kupca Forzina Shipping Company Limited, Cipar i Brodogradilišta 3.MAJ kao graditelja broda. Novogradnja 723 – tanker za prijevoz kemikalija i naftnih derivata, je dužine 182 m, širine 32,2 m i nosivosti 49.999. Ugovorni rok isporuke broda je 15.7.2021. godine.

Potpisom Ugovora, Brodogradilište 3.MAJ je postiglo izniman poslovni poduhvat, jer je unatoč globalno objektivnim otežavajućim okolnostima, nastavilo realizirati Odluku Vlade RH, dodatno zaposlilo svoje kapacitete, te pokazalo da je i u takvim – nenormalnim uvjetima, uz izuzetne napore svih sudionika, ipak moguće funkcionirati. Ugovaranje ovog posla nadilazi puke rečenice o značaju za poslovanje brodogradilišta, već se mora posebno istaknuti poseban značaj za lokalnu zajednicu, kao i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini.