Skulptura brojača dobila novo ruho

Brojač je oslikan motivima pasa i mačaka koji u ideji autora Slavena Kosanovića Lunara personificiraju ljude

vlcsnap-2020-02-21-17h57m53s320

Nakon što je odbrojala posljednje sekunde do trenutka kada je Rijeka postala Europska prijestolnica kulture skulptura brojača zasjala je novim sjajem. Brojač je oslikan motivima pasa i mačaka koji u ideji autora Slavena Kosanovića Lunara personificiraju ljude.

“One su na jedan pojednostavljen način predstavljene kroz kolorit koji varira od toplih do hladnih boja. Tu zapravo uvijek pokušavam napraviti neku kompoziciju s tim i dobiti nekakvu igru toplog i hladnog, isto tako s raspoloženjima u njihovim licima, izrazima” – naglasio je umjetnik.

Amsterdam, Atena, Berlin, London, Sydney i Tokio samo su neki od gradova u kojemu se nalaze djela ovog poznatog grafiti umjetnika, koji sa sebe kaže da je samo čovjek koji crta.

“Osnovni alat mi je papir i olovka od kad sam bio mali, i zadnjih 30-ak godina se zapravo bavim malo većim formatima to sam krenuo još krajem osnovne škole i u jednom trenutku su me privukla ta okomita platna”.

Najnoviji uradak zagrebačkog umjetnika i dalje je posvećen projektu EPK, pa njemu u čast nosi naziv Luka različitosti ali na esperantu.

“Esperanto iz razloga što mislim da je to bila jedna jako lijepa ideja, mislim I dalje je lijepa I svakako plemenita jer stoji kao neka intencija ljudi da međusobno komuniciraju na jeziku koji je neutralan” otkrio je Lunar.

Lunar je u Rijeci već i ranije radio i kako kaže, uvijek se rado vraća. Sljedeći projekt na kojem će ovdje raditi, Rijeka murala, također je vezan uz EPK a na rasporedu je u srpnju.