SLUČAJ MAŠKARIN: TAJNI DOKUMENT I DALJE NA INTERNETU

Na današnjem nastavku suđenja u slučaj Maškarin kojem obitelj traži 660 000 kuna

Na današnjem nastavku suđenja u slučaj Maškarin kojem obitelj traži 660 000 kuna

Na današnjem nastavku suđenja u slučaj Maškarin kojem obitelj traži 660 000 kuna zbog invalidnosti, došlo je do neočekivane prepreke – mišljenje liječnika koji su izvršili izvanredni stručni nadzor nad operacijom, Hrvatska liječnička komora proglasila je tajnom. Paradoksalno je međutim, da se taj nalaz može pročitati na internetu.
Predsjednik povjerenstva za stručni nadzor Hrvatske liječničke komore koji je taj dokument proglasio tajnim je ravnatelj riječkoga KBC-a Herman Haller. Sutkinja je dopis od komore u kojem je obavještavaju da su svjedočenja doktora Damira Kovačića, Zorana Čala i Nikice Družijanića tajna dobila u petak. U njemu oni pozivaju na pravilnik o stručnom nadzoru, članak 13. kojim se proglašava iskaz tajnim, a liječnici su dužni čuvati službenu tajnu – kazala je odvjetnica Miroslava Maškarina Ingrid Barić.
S obzirom na to da s tog dokumenta nije skinuta oznaka tajnosti, Liječnička komora im nije odobrila svjedočenje pa se spomenuta trojka danas nije pojavila na Općinskom sudu. Paradoks u cijelom slučaju jest što navodno tajni dokument stoji na internet stranicama Hrvatske liječničke komore.
Današnji svjedok – umirovljeni liječnik Arsen Depolo koji je na poziv dr. Popovića stigao u pomoć, rekao je kako je njihova reakcija bila pravodobna te da bi bez nje Maškarin umro. Iznenadio se, kaže, kada je ujutro saznao da je mladom Rabljaninu amputirana noga.