SMANJENJE PLAĆA RIJEČKIM ODBOJKAŠICAMA?

Osvajanje prvenstva i Interlige značilo bi da će umjesto 40 plaće biti smanjenje 20 posto

Osvajanje prvenstva i Interlige značilo bi da će umjesto 40 plaće biti smanjenje 20 posto

Bliži li se kraju desetljeće riječke vladavine na ženskoj odbojkaškoj sceni ili će najbolji odbojkaški kolektiv u Hrvata snagu potvrditi i na najtežem ispitu.
U ovim trenucima Riječanke predsjedniku Liviju Tončiniću iznose svoju odluku o prihvaćanju ili neprihvaćanju četrdeset postotnog rezanja plaća.
Već godinama se riječke odbojkašice uspješno nose s udarcima koji dolaze s druge strane mreže. No, posljednji financijski, koji je došao s gornjeg kata najteži je do sada.
– Osjeti se to i na treningu, prilično je teška situacija, i za mene kao trenera i za nekako ih motivirati na rad – kaže Igor Lovrinov.
U takvim uvjetima financijsku agoniju može prepoloviti samo osvajanje prvenstva i Interlige, koje bi značilo da će umjesto 40 smanjenje biti 20%.
– Nama su umanjena sredstva za 50% i sada se nalazimo u jednoj izuzetno teškoj situaciji – ističe predsjednik ŽOK Rijeke, Livio Tončinić.
Županija, Grad i uklanjanje sponzorske kratice iza imena kluba najzaslužniji su za tanje odbojkaške novčanike.
– Ekipa funkcionira bolje nego ikad. Treniramo i nastavljamo se zalagati, ipak putuje se u Bratislavu sutra – rekla je Ivana Kalebić.