Spašeni brodolomci kod Vrbnika: Slovensku četveročlanu obitelj spašavao HGSS

26. srpnja Lučka kapetanija Rijeka primila je poziv četveročlane obitelji, čija je manja brodica pod udarima bure nikako nije mogla isploviti iz uvale nedaleko Vrbnika. Oko 19.40h u spašavanje je angažiran brod Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka (PPAP Rijeka). Posada policijskog broda vizualno je uočila četveročlanu obitelj, državljane  Slovenije, koji su uspjeli izaći na obližnju obalu, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta policijski službenici nisu bili u mogućnosti doploviti dovoljno blizu.

Stoga je iz MRCC Rijeka brodolomcima poručeno da pričekaju kopnenu spašavanje, koje je organizirano u suradnji sa pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja, stanica Rijeka (HGSS Rijeka)

Na teren izlazi tim od 8 članova HGSS Rijeka sa 3 vozila pri čemu se nastoji sa vozilima doseći što južniju točku dostupnu južno od Vrbnika, a u smjeru uvale Zavratnica. Sa navedene točke tim se upućuje pješke prema unesrećenim osobama, te nakon 1.5h hoda nalaze unesrećene i pružaju im obuću kako bi mogli nastaviti hodanje.

Akcija završava u 3:10 ujutro.