Špilja Vrelo otvara svoja vrata svim posjetiteljima ovog vikenda 9. i 10. siječnja

fužine vrelo

Špilja Vrelo, podzemna ljepotica Općine Fužine, otvara svoja vrata svim posjetiteljima ovog vikenda 9. i 10. siječnja. Iz Tourist info centra Općine Fužine poručuju kako je značajno porasla potražnja za kućama za odmor na području Gorskog kotara.

Posebno se primjećuje porast za predstojeći, tzv. skijaški vikend jer su inozemna zimska skijališta nedostupna zbog epidemiološke situacije. Ovime jasno građani poručuju kako im je nužan predah od svakodnevnih stresora te biraju domaće prirodno okružje koje im može osigurati obiteljski odmor i nužnu fizičku distancu. Uz potražnju za kućama za odmor te šetnju netaknutom prirodom posjetitelji su željni i dodatne ponude koja neće narušiti postojeće epidemiološke mjere. Upravo je to bio osnovni razlog otvaranja Špilje Vrelo u zimskom periodu.

Po konfiguraciji terena Špilja Vrelo jedinstvena je u Europi. Duga je oko 300 metara, a dio dostupan posjetiteljima 160 metara je dužine te u svom prostoru krije najljepše tajne podzemlja. Bogata je ukrasima, a izvor i jezero čine je posebno atraktivnom. Temperatura unutar špilje tijekom zime čak je toplija od vanjske.

Doživjeti zimski ugođaj Špilje Vrelo možete tijekom vikenda od 11:00 do 15:00 sati, a ulaz uz pratnju vodiča je svakih pola sata. Kako bi se poštovale epidemiološke mjere dozvoljen je ulaz do 10 osoba po jednoj turi. Cijena ulaznica je 30 kuna za odrasle osobe, 25 kuna za djecu te obiteljska ulaznica za dvije odrasle osobe i troje djece iznosi 60 kuna. 50% ostvarenog prihoda od prodaje ulaznica tijekom ovog vikenda, 9. i 10 siječnja, bit će doniran u dobrotvorne svrhe za stradale na područjima Petrinje, Gline, Siska i okolice. Dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici Tourist info centra Općine Fužine @tfuzine.