Sažetak: HNK Rijeka - MTE Budafoki 1:0

 Raspopović matirao Mađare.

U drugoj pripremnoj utakmici petog dana boravka u Umagu nogometaši Rijeke svladali su 1-0(1-0), novog mađarskog prvoligaša, sastav Budafoki MTE. Jedini pogodak postigao je Raspopović u 16. minuti.

Trener Simon Rožman je, za razliku od susreta s Česima, najprije, prvih set vremena, na teren poslao "drugu postavu", a završni dio, posljednjih pola sata, odigrali su oni koji za sada imaju bolje "startne pozicije"...Novi stoperski par bio je Čeliković i dojučerašnji junior, Galešić. S Lepinjicom na stoperu bio je samo pokus, objasnio je Rožman, a protiv Mađara igrao je svoje mjesto, u tandemu s Halilovićem. Funkcionirali su veoma dobro.
Rijeka je dominirala cijelu utakmicu, stvorila još nekoliko prigoda, a Čolak je u 64. minuti pogodio stativu.

RIJEKA DO 59 MINUTE: Prskalo - Raspopović, Čeliković, Galešić, Štefulj - Lepinjica, Halilović - Murić, Iglesias, Vuk - Puljić.
RIJEKA OD 59.minute: Nwolokor - Tomečak, Escoval, Galović, Smolčić - Capan, Pavičić - Acosty, Andrijašević, Gorgon - Čolak.

Nisu igrali Velkovski i Lončar zbog lakših ozljeda.

Nogometaši Rijeke dobili su dva dana odmora. Okupljanje je u ponedjeljak i pravac Umag, na drugi dio priprema. U srijedu će odigrati treći prijateljski ogled s Triglavom iz Kranja, a generalna proba na rasporedu je 25. siječnja na Rujevici s ljubljanskom Olimpijom. Prvenstvo Rijeke otvara 1. veljače gostovanjem kod Lokomotive.
OR

Kategorija