Vatromet golova: Rijeka - Triglav 7:0

U trećoj prijateljskoj utakmici na umaškom travnjaku nogometaši Rijeke priredili su vatromet golova. Svladali su slovenskog prvoligaša, momčad Triglava iz Kranja 7-0(4-0).

Nakon što u prethodnim susretima, protiv češkog Slovačkog (1-2), i mađarskog Budafoki (1-0), imali problema s realizacijom, odnosno teško stvarali prigode za pogodak, protiv Triglava vidjeli smo raspjevanu momčad trenera Simona Rožmana. Rijeka je zabila sedam golova kao plod veoma dobre igre cijele momčadi.
Cijelu su utakmicu, bez obzira na to što su nastupila 24 igrača, nije ušao samo mladi Bilić, dok su Prskalo i Galović izostali zbog lakših ozljeda, Rijeka je dominirala. Nebitno je koliko su Slovenci slabi, odnosno u kojoj fazi pripreme, pred činjenicom da smo prvi puta o ovom pripremnom razdoblju vidjeli "riječku bujicu". Realizacije, ali i igre.
Antonio Mirko Čolak, prvi strijelac Rijeke (8 prvenstvenih golova), do 35. minute postigao je tri gola. Murić je počeo utakmicu i zabio pogodak kojega je sam sebi pripremio. "Prošetao" nekoliko suparnika i neobranjivo zatresao mrežu. Umjetnički potez, akcija zbog kojih se dolazi na utakmicu.
Izostao je Galović zbog manjih problema s mišićima, ali se ukazao Velkovski. Zaigrao je prvi puta u trećoj Rijekinoj utakmici. U paru s Escovalom. Nisu imali previše posla. U drugom poluvremenu zaigrali su mladi, Galešić i Čeliković. Pavičić i Lepinjica, nikad dosad zajedno ispred obrane, počeli su utakmicu kao zadnji vezni. U nastavku su zaigrali Capan i Halilović. Trener Simon Rožman ima tu najveći broj kombinacija.
Novost susreta s Triglavom je Lončar. U drugom poluvremenu zaigrao je iza prvog napadača (Puljića), tamo gdje igra Andrijašević i odradio posao veoma dobro.
O.R.
Rijeka - Triglav 7-0 (4-0).
Igralište kompleksa Stella Maris. Sudac Kapular (Umag). Strijelci: 1-0 Čolak (14), 2-0 Murić(16), 3-0 Čolak(25), 4-0 čolak (35), 5-0 Iglesias (50), 6-0 Acosty(65), 7-0 Puljić (83).
RIJEKA I POLUVRIJEME: Nwolokor - Tomečak, Velkovski, Escoval, Smolčić - Pavičić, Lepinjica - Murić, Andrijašević, Gorgon - Čolak.
RIJEKA II POLUVRIJEME: Pandur - Raspopović, Čeliković, Galešić Braut (od 70. Štefulj),- Capan, Halilović - Acosty, Lončar, Iglesias (od 70.Vuk) - Puljić.

Kategorija