Sportsko lice Platka okupilo sportske entuzijaste

Iduće nedjelje, 29.8. pozivaju se trail trkači i XCO biciklisti da se pridruže Vertikalnom licu Platka

DSC01890-min (1)

U subotu, 21. kolovoza ukupno čak 44 ekipe odmjerile su snage u odbojci na pijesku, košarci 3v3, malom nogometu, boćanju, dok se 18 disc golfera borilo je naslov prvaka i bodova za globalni PDGA rejting. To je po prvi puta na Sportko lice Platka privuklo igrače iz Srbije i Slovenije koji su odmah došli do postolja, ali ipak su domaće snage, Ira Molnar Gorički i Božidar Marić iskoristi osvojile zlato. Turnir je održan u suradnji s Disc golf klubom Eagle. Odbojka na pijesku i Laganini malonogometni turnir okupili su velik broj ekipa te ponudili najnapetije i najkvalitetnije mečeve do sada. Odbojkaši su bili jako zadovoljni ovogodišnjom kvalitetom terena te su prvi puta uspjeli dovršiti finale prije mraka. U finalu su se sastale „Srećina ekipa“ i ekipa „Val“ koja je odnijela pobjedu u trećem setu. U nogometu se jedanest ekipa borilo svim snagama osvojiti odlične nagrade koje je osigurala Zagrebačka pivovara, Destilerija Aura, Tvornica likera Darna te Metropolis beach bar Kostrena. Na kraju se pobjednik odlučio izvođenjem penala te je ekipa „TSI“ osvojila zlato.

Ove godine, po prvi puta je održan mini turnir u ženskoj košarci te su se nakon 2017. vratili i košarkaši u kolicima. Ekipe iz Zadra i Šibenika, ugostila je domaća ekipa iz KKOI Kostrena, nakon čega su na teren stigli i kadeti kako bi pokazali što znaju. Cijelog dana teren je zračio odličnom energijom te se igrala prava „old school“ košarka iz ljubavi prema sportu.

Boćarski turnir ekipe iz Rijeke i okolice tradicionalno pohode, a one koje su došle po prvi puta ove godine oduševile su se dobrom atmosferom. Najuspješnije ekipe dobile su drvene medalje od kojih su neke oslikali učenici područne škole Rukavac.

Iduće nedjelje, 29.8. pozivaju se trail trkači i XCO biciklisti da se pridruže Vertikalnom licu Platka na najdražem brdu uživanja! Prijave su još uvijek moguće na stotinka.hr.

U 16 sati bit će organizirana panoramska vožnja žičarom s najljepšim pogledom na Kvarner – predahnite