Starta udružena kampanja promocije otoka Krka

Predstavljena je nova udružena kampanja turističkih zajednica otoka Krka, okupljenih u TZ otoka Krka, pod nazivom Visit Krk Island – A Place To Call Home. U lipnju fokus kampanje je promovirati bogatu ponudu aktivnog odmora na otoku Krku

krk-bike-story-740x493

Kampanja koja se provodi ima za cilj predstaviti postojeću ponudu aktivnosti na otoku, ali i nove, unaprijed određene rute, prilagođene specifičnim potrebama potencijalnih posjetitelja.

Novost su tri atraktivne biciklističke priče spojene pod već prepoznatljivim imenom Krk Bike Story. Ture pod nazivima Family Story, Romantic Story i Adrenaline Story će se, uz prethodne prijave, besplatno održavati kroz tri nedjelje u lipnju.

Family Story održat će se 14. lipnja i namijenjen je obiteljima s djecom, početnicima i rekreativcima. Tura je duga 18 kilometara i vozi se rutom Baška – Zarok – Batomalj– Draga Bašćanska – Sveta Lucija – Batomalj – Zarok – Kricin. Start je ispred Heritage Hotela Forza, uz vođeno istezanje za sudionike prije samog starta, a vožnja završava posjetom akvariju.

Romantic Story je na rasporedu 21. lipnja. Iako nešto zahtjevnija od Family Storyja, ova tura od 38 kilometara i dalje je prikladna za početnike i rekreativce. Raspored vožnje uključuje posjet Etno kući Kornić, degustaciju vrbničke žlahtine te opuštajuću vožnju uz more. Vozi se rutom Krk – Kornić – Vrbnik – Punat– Krk. Start i cilj je krčka riva kod sunčanog sata.

Adrenaline Story najzahtjevnija je od tri biciklističke priče koja će se 28. lipnja voziti rutom Njivice – Omišalj – Dubova staza – Kapelica Kod Magriža – Biserujka – Sužan – Crkva Sv Petra kod Gabonjina – Turčić – Malinska – Rajski put – Njivice. Tura je duga 50 kilometara s ukupnim usponom od 850 m, idealna je za biciklističke rekreativce koji traže malo veći izazov, ali također žele uživati u prirodnim i kulturnim ljepotama otoka Krka. Start i cilj je lukobran u Njivicama.

Da bi se omogućila ugodna i sigurna vožnja za sve sudionike, njihov broj je ograničen na maksimalno 50 prijavljenih po turi uz poštivanje svih preporučenih mjera.