Stazom Bunkera završen dio programa Rijeka Outdoor

Današnji je dan označio završetak programa nordijskog hodanja “Rijeka Outdoor”, kojeg je Turistička zajednica Grada Rijeke organizirala u suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo. Kroz četiri nedjelje, sudionici koji su se odazvali u velikom broju, su imali priliku prohodati četiri atraktivne staze te tako dodatno upoznati Rijeku i njenu okolicu.

Podsjetimo, organizatori su hodače proveli stazama “Industrijska Rijeka”, “Stazom lovora i mora” te “Stazom uz Rečinu”, a u velikom finalu programa danas je hodače dočekala “Staza Bunkera”, itekako atraktivna ruta koja je brojne hodače oduševila zanimljivim lokacijama, kako vizualno tako i kroz presjek povijesti Rijeke.

Hodači su se okupili na Drenovi te krenuli rutom:  Drenova – šumski put – Pulac – Katarina – šumski put – Veli vrh – Drenova. Za kraj programa, organizatori su pripremili srednje zahtjevnu stazu dužine 9 km, koju su odlično raspoloženi hodači svih generacija (a bilo je i kućnih ljubimaca) uspješno savladali u neka 3 sata hoda. Kako je to već praksa ovog programa, organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a početak i kraj povorke su pod kontrolom držali stručni vodiči. 

Povratkom današnjih sudionika na Drenovu označen je kraj programa nordijskog hodanja i pješačenja u sklopu manifestacije “Rijeka Outdoor”.Pogledajte videoprilog